Kripto
StoryEditor

30 milijuna ethera uloženo u staking

22. Rujan 2023.
foto Shutterstock

19. rujna ukupna vrijednost uložena u staking na ethereumu prešla je 30 milijuna ethera prvi put. Staking depoziti ethereuma dosegli su veliku i okruglu brojku. Ovo je prvi put da je iznos ethera uložen u staking dosegao ovu prekretnicu od značajnog prijelaza na konsenzus proof-of-stake (PoS).

Prema blockchain podacima koje je prikupio Glassnode, dugoročni ulagači do sada su položili 856.709 ethera u rujnu kako bi dosegli prekretnicu od 30 milijuna.

Ukupna vrijednost uložena u staking iznosila je 29,23 milijuna ethera od 31. kolovoza. Krajem 20. rujna saldo se povećao na 30,09 milijuna ethera. Povećanje staking depozita prvenstveno poboljšava sigurnost blockchaina. Ali više od toga, to podrazumijeva da sudionici mreže postaju sigurni u dugoročnu održivost ethereuma.

Ova prekretnica od 30 milijuna ethera znači da je vrijednost veća od 48,6 milijardi dolara sada zaključana na ethereum beacon chainu. To također znači da je više od 25 posto od 120,2 milijuna ethera u ukupnoj cirkulacijskoj ponudi sada zaključano u pametnom ugovoru za staking.  

Zaključavanje 25 posto tržišne ponude potencijalno bi moglo ubrzati rast cijena ethereuma tijekom sljedećeg bull marketa.

Značajno je da su povlačenja iz stakinga omogućena 12. travnja pokretanjem nadogradnje Shapella. Od tada su vrijednosti neto promjena pružile jasan uvid u dinamiku ulaganja promatrajući omjer dnevnih depozita u odnosu na povlačenja.

Također, zahtjev za ulazak u staking predstavljaju 32 ethera (52.000 dolara), što znači da su većina sudionika veliki institucionalni entiteti i kripto kitovi visoke neto vrijednosti. Stoga ovo povećanje znači kako ovi akteri smatraju da je prinos ostvaren stakingom vrlo konkurentan u odnosu na alternativne klase imovine.

To bi moglo povećati povjerenje malih ulagača i potaknuti rast cijena ethereuma u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju.

01. svibanj 2024 22:24