Kripto
StoryEditor

Binance nakon Nizozemske i Cipra odlazi i iz Austrije

27. Lipanj 2023.

Binance nastavlja napuštati tržišta europskih nacija, dok je prethodno ukinuo svoje usluge u Nizozemskoj i Cipru. U ponedjeljak je Finance FWD izvijestio da je kripto mjenjačnica povukla zahtjev za licencu iz Austrije.

– Nismo u mogućnosti podijeliti detalje naših razgovora s regulatorima, međutim, ostajemo predani djelovanju u skladu s našim obvezama gdje god Binance posluje. Naš trenutačni fokus u Europi jest osigurati da budemo u cijelosti u skladu sa zahtjevima MiCA-e kada bude proveden krajem sljedeće godine – navodi se u priopćenju medijima.

Vijest dolazi nešto više od tjedan dana nakon što je Binance otišao iz Nizozemske, rekavši da ne može osigurati dozvolu u toj zemlji. Binanceov zahtjev za licencu na Cipru također je nedavno ukinut.

Regulatorne nevolje Binancea nisu ograničene samo na Europu. Binance i njegov izvršni direktor Changpeng ‘CZ‘ Zhao tužio je SEC u SAD-u ranije ovog mjeseca zbog navodne prodaje neregistriranih vrijednosnih papira i miješanja sredstava kupaca. Binance je zanijekao loše postupanje s novcem svojih korisnika i nazvao tužbu SEC-a ‘neopravdanom‘.

Također u Sjevernoj Americi, Binance je u svibnju zatvorio svoje kanadske operacije. Tvrtka je priopćila kako tržište ‘više nije održivo‘ zbog kanadskih ograničenja uporabe stablecoina.

Binance je također imao dosta sukoba s australskim regulatorima. Australska komisija za vrijednosne papire i investicije (ASIC) oduzela je u travnju licencu Binance Australia za izvedenice. Binance Australia kasnije je suspendirao odabrane depozite u australskim dolarima za PayID transfere, često korištenu metodu za trenutne bankovne transfere u Australiji.

Ipak, Binance je odlučio poništiti svoj plan uklanjanja nekoliko kriptovaluta koje se koriste za zaštitu privatnosti u Europi nakon revizije poslovanja kako bi bio u skladu s lokalnim propisima.

– Nakon pažljivog razmatranja povratnih informacija naše zajednice i nekoliko projekata, revidirali smo način na koji klasificiramo kriptovalute za privatnost na našoj platformi kako bismo udovoljili regulatornim zahtjevima na razini EU – rekli su iz Binancea.

U početku je Binance trebao ukloniti kriptovalute za korisnike u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Poljskoj. Prema e-porukama koje su korisnici primili, BEAM, XMR, MOB, FIRO i ZEN i dalje su uključeni u ograničenja.

29. travanj 2024 03:00