Kripto
StoryEditor

Bitpanda osigurala ugovor o licenciranju s Coinbaseom kao dio strateškog partnerstva

26. Svibanj 2023.
Coinbase aplikacija

Bečka kripto tvrtka Bitpanda dovršila je ugovor o licenciranju s Coinbaseom, čime je Coinbase postao pružatelj likvidnosti za Bitpanda Technology Solutions.

Prema najavi, suradnja između oba entiteta omogućit će Coinbaseu da ponudi jednu od najskalabilnijih infrastruktura ulaganja svojim institucionalnim klijentima kao što su banke i financijske institucije izvan SAD-a.

Ovo strateško partnerstvo omogućit će Coinbaseu da svojim neameričkim institucionalnim klijentima ponudi potpuno reguliranu trgovinsku infrastrukturu. Osim toga, kao dio sporazuma, Bitpanda će integrirati Coinbase Exchange u svoju mrežu odobrenih pružatelja likvidnosti. To institucijama daje mogućnost da iskoriste Bitpandine regulatorne licence i KYC kako bi pojednostavile svoj ulazak na europsko tržište uz zadržavanje identiteta vlastite marke.

Eric Demuth, suosnivač i suosnivač Bitpande, podijelio je na Twitteru da je posao sklopljen na temelju zajedničke vizije budućnosti digitalne imovine i uzajamne predanosti povjerenju, transparentnosti i sigurnosti.

U svjetlu regulatornih izazova s kojima se Coinbase i dalje suočava u SAD-u, kripto mjenjačnica pokušava se proširiti izvan Sjedinjenih Država. Coinbase je 18. svibnja pokrenuo uslugu pretplate na trgovanje bez naknada poznatu kao ‘Coinbase One‘, s planovima za uvođenje u 35 zemalja.

Uz to, Coinbase je 2. svibnja službeno najavio pokretanje Coinbase International Exchangea (CIE), nove institucionalne platforme namijenjene trgovanju kripto derivatima.

25. travanj 2024 06:13