Kripto
StoryEditor

BlackRockov bitcoin ETF zahtjev izbrisan i ponovno uvršten na DTCC

26. Listopad 2023.

Konfuzna situacija oko spot bitcoin ETF-a u SAD-u nastavlja se kako BlackRockov IBTC nestaje, a zatim se ponovno pojavljuje na web stranici Depository Trust and Clearing Corporation.

Naknadni razvoj događaja uspio je uzrokovati priličnu volatilnost cijene bitcoina jer se, tradicionalno, ovi koraci DTCC-a izvršavaju neposredno prije lansiranja proizvoda.

Važno je napomenuti da se IBTC naizgled prvi put pojavio na web stranici DTCC-a prije dva dana, što je izazvalo značajan porast cijena bitcoina. Istog dana bitcoin je nakratko premašio 35.000 dolara prije nego što se povukao na oko 33.000 dolara.

To je u osnovi pokazalo da se čini da je znatan dio nedavnih trgovinskih aktivnosti usko povezan s praćenjem kretanja povezanih s ETF-ovima. Čini se da se ova trgovinska aktivnost usredotočuje na promatranje napretka povezanog s ETF-om.

Reutersovo izvješće od 25. listopada objavilo je da se uključivanje IBTC-a na web stranicu DTCC-a dogodilo u kolovozu, iako je tek prije nekoliko dana privuklo veliku pozornost.

Glasnogovornik DTCC-a, s druge strane, objasnio je da je standardni postupak dodavanja vrijednosnih papira u NSCC datoteku o prihvatljivosti sigurnosti u pripremi za uvođenje novog ETF-a na tržište.

Naglasili su i da uvrštenje na popis ne služi kao pokazatelj ishoda bilo kakvih regulatornih postupaka ili postupaka odobravanja koji su u tijeku.

Ponavljajući slično stajalište, stručnjaci su kazali kako najnovije akcije DTCC-a sugeriraju kako se BlackRock priprema za potencijalno lansiranje nakon dobivanja odobrenja SEC-a.

U međuvremenu, oznaka ‘N‘ jednostavno označava da nije otvorena za stvaranje otkupa jer još nije uživo, kako je nagađao analitičar Bloomberg ETF-a James Seyffart.

12. srpanj 2024 22:42