Kripto
StoryEditor

Danas počinje trgovanje ethereum ETF-ova

23. Srpanj 2024.
Ethereum ETF

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) dala je konačna odobrenja za spot ethereum ETF-ove, otvarajući put za početak trgovanja fondovima u utorak, 23. srpnja.

ETF-ovi su dobili početno odobrenje u svibnju u iznenadnoj regulatornoj promjeni SEC-a, a proteklih su tjedana izdavatelji proveli u slanju ažuriranih i finaliziranih obrazaca. Sada stižu odobrenja 424(b) i SEC je službeno odobrio spot ethereum ETF-ove, što znači da mogu početi trgovati.

23. srpnja pojavio se kao vjerojatni dan za početak trgovanja početkom prošlog tjedna, jer su izvori povezani s izdavateljima izjavili da im je rečeno kako očekuju odobrenja prije tog datuma, osim neočekivanih odgoda.

Nekoliko tvrtki pokreće spot ethereum ETF-ove u SAD-u, a na popisu su teškaši kao što su BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton i Grayscale.

Konačna odobrenja spot ethereum ETF-ova u SAD-u dolaze samo šest mjeseci nakon što su spot bitcoin ETF-ovi počeli trgovati u zemlji. Bitcoin ETF-ovi do sada su donijeli više od 17 milijardi dolara ukupnih priljeva od lansiranja.

07. rujan 2024 16:48