Kripto
StoryEditor

Deutsche Bank sklopio suradnju sa švicarskim fintechom Taurusom za kriptoskrbništvo

15. Rujan 2023.

Taurus, švicarski fintech za kripto usluge poslovne klase, najavio je sporazum s Deutsche Bankom o uspostavi skladištenja, odnosno čuvanja (custody) digitalne imovine. Uz kriptoskrbništvo, Deutsche Bank će također koristiti Taurusovu infrastrukturu za pružanje usluga tokenizacije za svoje klijente, prema priopćenju za javnost.

– Radujemo se potpori banci u pokretanju digitalne imovine i proizvoda temeljenih na DLT-u – rekao je Lamine Brahimi, upravljački partner i suosnivač Taurusa.

– Vjerujemo da će se tokenizirano gospodarstvo nastaviti razvijati. Očekujemo da će sve više tradicionalne imovine i gotovinskih plaćanja na kraju doći na blockchain – Paul Maley, globalni voditelj vrijednosnih papira za Deutsche Bank.

Institucionalni interes za kripto se povećava

U vrijeme naizgled prigušenog entuzijazma za kripto povezane proizvode na cijelom tržištu, ova suradnja pokazuje da iza kulisa institucije pomno prate digitalnu klasu imovine.

Brahimi je rekao da ovaj sporazum pokazuje da se institucionalni interes povećava, te da se suprotstavlja argumentu da nitko više nije zainteresiran za kripto. Za njega je ulazak Deutsche Banka u prostor ključan za razvoj i unapređenje usvajanja digitalne imovine.

Na pitanje o tome je li kolaps FTX-a utjecao na percepciju javnosti u vezi s klasom digitalne imovine, Brahimi je rekao da, budući da je Deutsche Bank glavna tradicionalna financijska institucija, njezin ulazak može samo pomoći u poboljšanju povjerenja u kripto tržišta.

– Nakon ispadanja igrača visokog profila, vidimo veću potražnju korisnika za visoko reguliranim igračima poput nas da uđu u ovaj prostor – Maley je ponovio tvrdnje.

Prema Brahimiju, Taurus radi u cijelom spektru financijskih institucija. Uspostavlja usluge na četiri kontinenta, uključujući sistemske banke, internetske banke, kripto banke i druge. Tvrtka je ranije ove godine najavila rundu financiranja serije B vrijednu 65 milijuna dolara, koju predvode Credit Suisse i spomenuta Deutsche Bank.

Tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj najavila je početkom lipnja svoju integraciju s polygonom, osiguravajući da banke s kojima surađuje mogu izdati, rezervirati i servisirati tokeniziranu imovinu na proof-of-stake blockchainu.

Deutsche Bank, najveća njemačka banka s 1,3 bilijuna dolara imovine pod upravljanjem, nedavno je podnijela zahtjev za dozvolu za digitalno skrbništvo u Njemačkoj. Njemački financijski div navodno radi na platformi za skrbništvo nad kripto imovinom od 2020. godine.

04. svibanj 2024 12:21