Kripto
StoryEditor

Gana će sustići Nigeriju i Keniju u usvajanju kriptovaluta

30. Rujan 2022.

Kako tržišta u nastajanju (emerging markets) preuzimaju vodeću ulogu u usvajanju kriptokriptovaluta, Gana, zemlja smještena u zapadnoj Africi, uskoro bi mogla sustići druge afričke zemlje u vezi s upotrebom kriptovaluta.

U izvješću koje je objavila blockchain analitička platforma Chainalysis, istraživači su otkrili da Gana ima potencijal postići razine kripto usvajanja slične Keniji i Nigeriji, zemljama koje se nalaze na 11. I 19. mjestu u globalnom kripto indeksu usvajanja.

Prema Rayu Youssefu, izvršnom direktoru peer-to-peer (P2P) platforme Paxful, potrebe lokalnog stanovništva zajedno s trenutnim trendovima rasta u Gani pokazuju potencijal zemlje za postajanje liderom kripto usvajanju u Africi.

Youssef je rekao da je ukupan volumen trgovanja Gane na njihovoj P2P burzi porastao za 400 posto posljednje dvije godine. Izvršni direktor također vjeruje da mnogi Nigerijci smatraju Ganu svojim domom tijekom ljeta i educiraju stanovnike Gane o bitcoinu i kriptu. 

Chainalysis je također spomenuo da su uvidi koje pruža Youssef usklađeni s njihovim podacima o Gani. Analitička tvrtka dodala je da se osim Gane očekuje da će i druge subsaharske afričke zemlje imati višu razinu kripto upotrebe s obzirom da se mnogi stanovnici i dalje suočavaju s problemima koji bi se mogli riješiti korištenjem kripto infrastrukture.

U nedavnom intervjuu na summitu Africa Money & DeFi, Kwame Oppong, izvršni direktor središnje banke Gane, podijelio je da se zemlja testira i priprema za digitalnu valutu središnje banke (CBDC). Prema Oppongu, oni slijede CBDC kako bi potaknuli financijsku uključenost u zemlju. Izvršni direktor vjeruje da postoji mnogo potencijala za kripto upotrebu zbog brojnih prednosti.

26. travanj 2024 04:09