Kripto
StoryEditor

Hakirana najveća platforma za kripto klađenje u iznosu od 40 milijuna dolara

05. Rujan 2023.

Hakirana je popularna platforma za kripto klađenje Stake, u vrijednosti oko 40 milijuna dolara, prema blockchain stručnjacima za sigurnost.

Kockarska tvrtka, u koju je investirao reper Drake, doživjela je više neobičnih transakcija u ponedjeljak, te je oko 16 milijuna dolara u ethereumu, USDT-u, USDC-i i DAI-u napustilo platformu, objavila je prvo sigurnosna tvrtka Web3 Cyvers na Twitteru. Još 25 milijuna dolara iscijeđeno je na binance smart chainu i polygonu, prema pseudonimnom kripto detektivu ZachXBT-u.

Blockchain sigurnosna tvrtka Peckshield rekla je da transakcije izgledaju ‘sumnjivo‘ ako platforma nije pod održavanjem. Nekoliko sati kasnije, Stake je potvrdio da su prijenosi novčanika bili ‘neovlašteni‘, što znači da je netko dobio pristup novčaniku tvrtke i prebacio sredstva.

- Prije tri sata izvršene su neovlaštene transakcije iz Stakeovih hot novčanika ETH/BSC. Istražujemo i podići ćemo novčanike čim budu potpuno ponovno osigurani. Korisnička sredstva su sigurna – tweetala je tvrtka.

Osnivač i milijarder Stakea Ed Craven napisao je na Twitteru da Stake drži mali dio svojih kripto rezervi u hot novčanicima u bilo kojem trenutku upravo iz tih razloga i da bi svi pogođeni novčanici uskoro trebali biti operativni.

Cyvers je na Twitteru objavio adresu koja je primila kripto. Napomenula je da su stablecoini koji su napustili Stake zatim pretvoreni u ethereum.

MetaMask Lead Product Manager i stručnjak za sigurnost Taylor Monahan istaknuo je na Twitteru da hakeri izgledaju prilično metodično, objavljujući vizualni prijenos novčanika od osumnjičenih hakera do sada.

Stake je 2017. pokrenuo australski milijarder Ed Craven. Podržavaju ga brojne poznate osobe, ponajviše Drake. Reper je potpisao ugovor o odobrenju od 100 milijuna dolara godišnje sa Stakeom 2022. godine, prema Financial Timesu.

Medij je izvijestio o bruto prihodima od igara prošle godine od 2,6 milijardi dolara, pozivajući se na račune tvrtke, što Stake čini jednom od najvećih svjetskih kockarskih tvrtki.

29. travanj 2024 00:12