Kripto
StoryEditor

Istraga u tijeku: Osnivaču terra blockchaina Do Kwonu oduzet će putovnicu

16. Rujan 2022.

Napori da se uhiti Do Kwon se pojačavaju. Jučer je objavljeno da su izdani uhidbeni nalozi protiv Do Kwona i još pet osoba koje su stajale iza terra blockchaina i njegovih propalih kriptovaluta, UST-a i lune.

Prema Munhwa Newsu, južnokorejsko Ministarstvo vanjskih poslova sada pokušava oduzeti putovnice petoro od šest zaposlenika Terraform Labsa, uključujući Kwona.

Terra, njezini rukovoditelji, a možda i zaposlenici, svi su pod istragom Odjela za financijske i vrijednosne papire kriminala Ureda tužitelja Južnog okruga Seula. Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je, kako se izvješćuje, na zahtjev tužitelja.

- Među šest izdanih uhidbenih naloga zaprimljeni su  zahtjevi za poništenje putovnica za pet osoba bez stranaca – izjavio je jedan dužnosnik ministarstva.

Financijski menadžer Terraform Labsa Mo Han imenovan je kao meta u izvješću zajedno s Kwonom.

Jedina osoba navedena u jučerašnjem nalogu koja je isključena iz oduzimanja putovnica čini se da je Nicholas Platias, jedan od osnivača Terraform Labsa i grčki državljanin. Njegova trenutna lokacija nije poznata.

Izvješće sugerira da su  dotični pojedinci pobjegli iz Južne Koreje u Singapur. Međutim, putovnice koje pripadaju zaposlenicima terre ostat će važeće mjesec dana. Povodom toga, tužitelji će vjerojatno izvršiti pritisak na subjekte da se vrate u Južnu Koreju i predaju putovnice prije toga.

Ministarstvo vanjskih poslova poslat će obavijest o povratku izravno pojedincima. Ako te obavijesti ne budu zaprimljene, one će biti objavljene na internetskim stranicama ministarstva dva tjedna.

Singapur nema sporazum o izručenju s Južnom Korejom i stoga nije zakonski obvezan vratiti pojedince koje traže vlasti. Nejasno je koje će poteze, ako ih bude, poduzeti južnokorejski tužitelji ako se ne vrate svojom voljom.

Ovaj razvoj događaja predstavlja najnoviji korak prema tome da rukovoditelji terre budu odgovorni za neuspjeh projekta. Blockchain projekt prvotno je propao u svibnju. Pokušaji oživljavanja projekta nastavljaju se bez obzira na to.

18. travanj 2024 01:50