Kripto
StoryEditor

Kripto mjenjačnica CoinEx hakirana za 29 milijuna dolara

13. Rujan 2023.
foto Shutterstock

Kripto mjenjačnica CoinEx hakirana je za najmanje 29 milijuna dolara, a blockchain detektivi identificirali su niz sumnjivih transakcija iz novčanika tvrtke.

Platforma za kripto sigurnost Cyvers izvijestila je o kršenju u utorak, pozivajući CoinEx da odmah zaustavi sve depozite i isplate.

Hakiranje se dogodilo na tri različita blockchaina, uključujući širok raspon tokena. Ukupno su hakeri ukrali 18,12 milijuna dolara imovine na ethereumu, 8,5 milijuna dolara na tronu i 291.000 dolara na polygonu.

Prema tvrtki, mogući uzroci hakiranja uključuju kršenje kontrole pristupa, curenje privatnog ključa i ‘povlačenje tepiha‘, ako to nije bio insajderski posao.

ZachXBT također je pridonio nalazima.

Cyvers je dodao da su tri sumnjive adrese hakera već počele mijenjati ukradena sredstva za ethereum, te da je jedna već prebacila 3.365 ethereum (5,3 milijuna dolara) na adresu u vanjskom vlasništvu.

CoinEX je kasnije objavio priopćenje u kojem potvrđuje hakiranje. Napominjući da je točan iznos izgubljene imovine i dalje neizvjestan, rekli su da pogođeni fond predstavlja vrlo mali dio ukupne imovine CoinExa.

- Uvjeravamo sve korisnike: vaša imovina je sigurna i netaknuta. Pogođene strane dobit će 100 postotnu naknadu za bilo kakav gubitak zbog ovog kršenja - napisala je mjenjačnica.

CoinEx je također obećao pružiti sveobuhvatno izvješće i detaljan vremenski okvir incidenta. Tvrtka je također angažirala istražni tim koji će razmotriti to pitanje.

27. travanj 2024 13:20