Kripto
StoryEditor

Kripto zajednica kritizira Bidena zbog plana primanja donacija putem Coinbasea

14. Lipanj 2024.
Coinbase aplikacija

Aktualni američki predsjednik Joe Biden u kampanji za reizbor navodno razmatra prihvaćanje kripto donacija putem Coinbasea.

Portal koji prati kriptoindustriju The Block je izvijestio da Bidenov tim pokušava angažirati birače koji su fokusirani na kripto kao odgovor na Donalda Trumpa koji je već iskazao svoju podršku kripto industriji.

Prema izvješću, Bidenov tim razgovara s Coinbase Commerceom, uslugom plaćanja koja trgovcima omogućuje prihvaćanje kriptovaluta, a koja je već omogućila takve donacije za Trumpovu kampanju.

Izvori su izjavili da demokrati obraćaju pozornost na probleme oko kripto industrije i pokušavaju pronaći način kako bi pokazali da podržavaju industriju jer žele pokazati da nisu neprijatelji.

Reakcija kripto zajednice

Taj je potez izazvao prilično uzbuđenje u krugovima kripto industrije gdje ironija nije izgubljena. Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) pod Bidenovom administracijom tužila je Coinbase u lipnju 2023. zbog ponude neregistriranih vrijednosnih papira.

- Dakle, Bidenova administracija i SEC provode godine pokušavajući slomiti kripto i čak tužiti Coinbase... Ali sada se bore da uspostave kripto donacije putem Coinbasea? - rekao je Dan Gambardello, osnivač Crypto Capital Venturea, koji je dodao kako demokrati stvarno misle da su Amerikanci glupi.

U međuvremenu, ethereum edukator Anthony Sassano nazvao ga je ‘svijetom klauna’ rekavši da Biden želi prihvatiti kripto donacije, a njegovi prijatelji iz SEC-a tuže najveće američke kripto kompanije (Coinbase, Kraken, Uniswap Labs).

Partner Castle Island Venturesa Nic Carter objavio je popis svih radnji koje je Bidenova administracija poduzela u svom ratu protiv kriptovaluta prije nego što je izjavio kako imaju apsolutnu drskost misliti da će kripto zajednica donirati za kampanju.

Kripto parničar Joe Carlasare također je vidio ironiju, rekavši da Bidenov SEC tuži Coinbase tvrdeći da nema pravo postojati kao mjenjačnica. U isto vrijeme, Bidenova kampanja se priprema prihvatiti kripto donacije putem Coinbasea.

Trump gradi bazu za kripto podršku

U međuvremenu, Donald Trump jača svoje veze s industrijom, koristeći je kao polugu nad svojim anti-kripto rivalom. 12. lipnja rekao je da bi rudarenje bitcoina moglo biti SAD-ova posljednja linija obrane protiv CBDC-a prije nego što je dodao da Bidenova mržnja prema bitcoinu samo pomaže Kini, Rusiji i radikalnoj komunističkoj ljevici.

- Želimo da se sav preostali bitcoin proizvodi u SAD-u - izjavio je.

19. lipanj 2024 11:29