Kripto
StoryEditor

Ministarsto pravosuđa SAD-a traži od Binancea da plati 4 milijarde dolara za rješavanje istraga

21. Studeni 2023.

Ministarstvo pravosuđa SAD-a (DOJ) zatražilo je da Binance plati 4 milijarde dolara kao rješenje za dugotrajnu istragu tvrtke.

Takvi pregovori uključuju mogućnost da izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao (CZ) bude optužen za kaznena djela koja mogu uključivati pranje novca, bankovne prijevare i kršenja sankcija.

Prema Bloombergu, najava sporazuma o nagodbi mogla bi stići već krajem studenog. Ako je Binance prihvati, to bi bila jedna od najvećih kazni za kripto slučaj.

Sporazumom bi se uspostavila ravnoteža između dovoljnog kažnjavanja Binancea, a istodobno bi mu se omogućilo da nastavi poslovati i ne bi uzrokovala pad kripto tržišta, rekle su tri osobe upoznate s tim pitanjem. BNB je nakon izvješća porastao 4 posto na 257 dolara.

Izvori koje je kontaktirao Bloomberg odlučili su ostati anonimni dok raspravljaju o povjerljivoj temi.

- Nagodba s odredbom o praćenju mogla bi biti kompromis koji štiti investitore i omogućuje Binanceu mogućnost da se razvije u institucionalniji i usklađeniji budući smjer - rekao je Matt Walsh, osnivački partner u tvrtki za kripto investicije Castle Island Ventures, piše Bloomberg.

Unatoč ogromnoj cijeni, neki vjeruju da bi dogovor o nagodbi mogao biti pozitivan za kripto tržišta.

- Isplata će biti podmirena i tržište bikova može krenuti. Binance je bio posljednji dio FUD medvjeda koji su imali u svojim argumentima - rekao je @cousincrypt0 na X-u u ponedjeljak.

Velik broj direktora Binancea napustio je tvrtku u srpnju, kako se izvješćuje, očito nezadovoljni načinom na koji CZ vodi istragu DOJ-a.

CZ i jedan od direktora koji je sada napustio tvrtku uzvratili su u to vrijeme da pojedinci napuštaju tvrtku u dobrim odnosima, a sve iz osobnih razloga.

27. travanj 2024 19:45