Kripto
StoryEditor

Neymar, Eminem, Madonna i Logan Paul izgubili milijune na NFT-ovima

17. Listopad 2022.

Neymar da Silva Santos Júnior, ili samo Neymar kako je poznatiji, brazilski je profesionalni nogometaš. Iako je nevjerojatan nogometaš, njegove vještine ulaganja možda nisu tako dobre.

Nogometna zvijezda trenutno se suočava s gubitkom od približno 700 tisuća dolara nakon kupnje NFT-a.

Neymar je u svijet NFT-ova ušao u siječnju ove godine. U to je vrijeme zvijezda Paris Saint-Germaina izdvojila oko milijun dolara za kupnju dva NFT-a iz kolekcije Bored Ape Yacht Club (BAYC). U to je vrijeme ponosno stavio jednog od svojih majmuna kao profilnu sliku na svoj Twitter profil.

Neymarova dva Bored Apesa trenutno vrijede manje od 350.000 dolara.

NFT-ovi slavnih: Bilježenje gubitaka

Neymar nije jedina slavna osoba koja je imala velike gubitke kada su u pitanju NFT-ovi. Smatran jednim od najvećih repera svih vremena, Eminem je također pretrpio financijsku štetu od svojih NFT kupnji. U siječnju je kupio Bored Ape 9055 za 123,45 ethera, oko 462.000 dolara u to vrijeme.

Od tada je cijena kolekcije pala na 140.000 dolara. Čak ni akcije koje je pjevač poduzeo oko BAYC ekosustava nisu imale nikakvog učinka. U lipnju je, uz Snoop Dogga objavio glazbeni spot u kojem dvojica repera oživljavaju svoje majmune.

Unatoč tome što su obožavatelji pohvalili inicijativu i video koji je imao više od 56 milijuna pregleda na YouTubeu, cijene BAYC-a nastavile su padati. Tvrtka koja stoji iza zbirke poduzela je nekoliko inicijativa za proširenje ekosustava oko majmuna. No, volumen prodaje kolekcije i dalje doseže nove najniže razine.

Neymar i Eminem su u dobrom društvu sa svojim gubicima. Druge poznate osobe koje su odlučile nabaviti BAYC, kao što je slučaj s Madonnom, također imaju velike gubitke sa svojim NFT-ovima.

Još jedan glazbenik koji je nakupio gubitke je DJ Steve Aoki.

Aoki je, osim što je kolekcionar, objavio vlastitu NFT kolekciju. Tada je slavno rekao da je zaradio više novca od NFT-ova nego od svoje glazbe.

Aoki je također uložio oko 350.000 dolara u kolekciju Doodles prije nekoliko mjeseci. Trenutno NFT-ovi u njegovom posjedu vrijede manje od 50.000 dolara, prema DappRadaru.

Najslikovitiji slučaj koji uključuje slavnu osobu i njihove gubitke s NFT-ovima je onaj Logana Paula. Poznati influencer i YouTuber kupio je Azuki NFT za 623.000 dolara ranije ove godine. Ova imovina trenutno ima cijenu od samo 10 dolara.

Paulova zbirka na OpenSea-u, koja uključuje i NFT-ove iz CryptoPunks i World of Women kolekcije, značajno je pala od njegove izvorne kupnje.

Oštra devalvacija NFT-ova slavnih osoba ubrzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi su ovaj primjer koristili kako bi tvrdili da su NFT-ovi prijevara ili da nemaju stvarnu vrijednost. Međutim, baš kao i kripto tržište, ovaj segment može se oporaviti nakon što prođe bear market.

Međutim, za Logana Paula izlazak iz negativne zone ima dodatne prepreke. Tvrdi da također ima gubitak od pola milijuna dolara na svojim ulaganjima u bitcoin i altcoine.

Hoće li Neymar, Eminem i ostale slavne osobe samo morati pričekati sljedeći uzlet na tržištu? Hoće li će njihovi NFT-ovi vrijediti iste iznose kao i na vrhuncu?

19. travanj 2024 04:27