Kripto
StoryEditor

Paypal objavio mogućnost prijenosa kriptovaluta na digitalne novčanike

09. Lipanj 2022.

PayPal je u objavi za medije najavio da će od 7. lipnja, omogućiti prijenos kriptovaluta između PayPala i ostalih kripto novčanika.

Napominje se da je značajka dosljedno rangirana od strane korisnika kao jedno od najtraženijih poboljšanja svojih kripto usluga.

Nova opcija omogućuje korisnicima povlačenje kriptovaluta na digitalne novčanike, kripto mjenjačnice i hardverske novčanike. Osim toga, nova značajka omogućuje korisnicima da polože kripto na svoj PayPal račun i pošalju kripto prijateljima i obitelji.

Te se mogućnosti primjenjuju na kriptovalute koje PayPal podržava: bitcoin, ethereum, bitcoin cash i litecoin.

Značajka će u početku biti dostupna odabranim korisnicima u SAD-u i bit će proširena na sve američke korisnike u budućim tjednima.

Mali koraci prema potpunoj kripto podršci

PayPal je počeo nuditi značajku kripto trgovanja u listopadu 2020., ali u početku je korisnicima dao malo mogućnosti osim razmjene kriptovaluta. Ta ograničenja izazvala su brojne kritike.

Tvrtka je kasnije dopustila korisnicima potrošnju svojih kriptovaluta trgovcima koji prihvaćaju PayPal počevši od ožujka 2021. godine. Međutim, uvođenje komercijalnih plaćanja nije omogućilo korisnicima da povuku sredstva na osobni novčanik.

Osobne kripto isplate ipak su se očekivale na kraju. Značajka je planirana najmanje godinu dana, jer su PayPal rukovoditelji raspravljali o dodatku od svibnja 2021.

Ostale retail financijske usluge zauzele su sličan postupni pristup prema potpunoj kripto podršci. Robinhood je, posebno, počeo nuditi kripto isplate tek ove godine unatoč činjenici da podržava kripto trgovanje od 2018. godine.

24. travanj 2024 01:48