Kripto
StoryEditor

Sam Bankman-Fried dao prve izjave nakon presude: ‘Nikad nisam mislio da je ono što radim nezakonito‘

03. Travanj 2024.
Sam Bankman Fried

Bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried navodno je odgovorio na pitanja medija nakon što je osuđen na 25 godina saveznog zatvora.

Prema izvješću ABC Newsa, Bankman-Fried je mailom odgovorio na pitanja iz Metropolitanskog pritvorskog centra u Brooklynu, gdje se nalazi od kolovoza 2023. 28. ožujka, sudac Lewis Kaplan osudio je bivšeg izvršnog direktora FTX-a na 25 godina nakon što je osuđen za sedam točaka optužnice.

- Nikad nisam mislio da je ono što radim nezakonito. Progoni me, svaki dan, ono što je izgubljeno. Nikad nisam imao namjeru povrijediti nikoga ili uzeti nečiji novac - rekao je Bankman-Fried, prenosi ABC.

Činilo se da mnogi od odgovora Bankman-Frieda na pitanja izbjegavaju odgovornost za kolaps kripto mjenjačnice u studenom 2022., tvrdeći da je donosio "loše odluke", ali nije djelovao nesebično ili sebično. Njegova je izjava odražavala onu koju je dao prije izricanja presude, uglavnom opravdavajući svoje postupke prije nego što je FTX proglasio bankrot i tvrdeći da bi mjenjačnica ‘preživjela’ i da bi klijentima bila vraćena sredstva.

Izjava za ABC mogla bi biti jedna od posljednjih SBF-a prije odlaska u federalni zatvor. Sudac Kaplan preporučio je bivšem izvršnom direktoru da odsluži ostatak vremena u zatvoru srednje ili niske razine sigurnosti u području zaljeva San Francisca.

Upis u spis od 28. ožujka sugerirao je da će Bankman-Fried odslužiti otprilike 24,25 godina, s obzirom na mjesece koje je već proveo iza rešetaka nakon što ga je sudac Kaplan poslao u pritvor. Pravni stručnjaci sugeriraju da bi Bankman-Fried mogao smanjiti godine kazne zbog dobrog ponašanja, ali u saveznom zatvorskom sustavu nema uvjetnog otpusta.

Bankman-Friedovi odvjetnici rekli su 28. ožujka da namjeravaju uložiti žalbu na presudu. Žalba dosad nije podnesena.

26. travanj 2024 16:57