Kripto
StoryEditor

Sam Bankman-Fried suočava se s najvećim padom vrijednosti u klubu milijardera

09. Studeni 2022.

Kripto milijarder Sam Bankman-Fried možda više neće moći nositi tu ​​titulu nakon procijenjenog pada njegovog osobnog bogatstva od 94 posto preko noći, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Bankman-Fried nekoć je bio na vrhu Bloombergovog indeksa bogatstva, s procijenjenom neto imovinom od 26 milijardi dolara na svom vrhuncu. Međutim, kripto poduzetnik sada se više ne pojavljuje među 500 najboljih.

Bloomberg je danas izvijestilo da će njegovo osobno bogatstvo ‘vjerojatno’ biti ‘uništeno‘ ako prođe prodaja FTX-a konkurentu Binanceu.

Prije najave preuzimanja Binancea, Bankman-Friedov udio od 53 posto u FTX-u vrijedio je oko 6,2 milijarde dolara. Također je zadržao vlasništvo nad Alameda Researchom, dodajući još 7,4 milijarde dolara svom osobnom bogatstvu.

Bloombergov indeks bogatstva pretpostavlja da će Bankman-Fried i postojeći investitori biti ‘izbrisani’ preuzimanjem Binancea, te procjenjuje dvije kompanije na samo 1 dolar.

To znači da Bankman-Fried sada vrijedi oko milijardu dolara, što je pad u odnosu na 15,6 milijardi dolara 8. studenog u najvećem jednodnevnom kolapsu ikada među milijarderima koji je pratio Bloomberg.

Pojedinosti o preuzimanju još nisu objavljene, ali ono ne uključuje američki ogranak mjenjačnice, FTX.US. Samo američka podružnica ranije ove godine procijenjena je na oko 8 milijardi dolara.

Dosadašnji sporazum između mjenjačnica samo je neobvezujuće pismo namjere koje Binance može povući u bilo kojem trenutku, prema Bankman-Friedu.

FTT token, izvorni token mjenjačnice u epicentru ove najnovije kripto zaraze, pao je za nevjerojatnih 80 posto u proteklih 12 sati. Token je trgovao za 4,5 dolara ​​u vrijeme pisanja, što je pad od 94 posto u odnosu na vrhunac u rujnu 2021. od 84,18 dolara.

25. studeni 2022 16:26