Kripto
StoryEditor

Svemirska tvrtka Astrobotic će poslati dogecoin na Mjesec

20. Studeni 2023.
Dogecoin

Tim koji stoji iza dogecoina objavio je uzbudljivu vijest na X-u prošlog tjedna, otkrivši da je Astrobotic zakazao lansiranje fizičkog DOGE-a na Mjesec.

Radi se o tome da će reprezentativni fizički novčić biti ubačen u DHL Moonbox i transportirat će se putem ULA-ine vulkanske rakete Centaur 23. prosinca 2023.

Dogecoin to the Moon, ali doslovno

Inicijativa seže još do kampanje prikupljanja sredstava u dogecoin zajednici pokrenute 2015. godine. Putovanje kriptovalute na Mjesec sada će se ostvariti zajedničkim naporima s Astroboticom, svemirskom tvrtkom u vlasništvu zaposlenika specijaliziranom za napredne navigacijske, operativne, energetske, testne i računalne sustave za svemirske letjelice.

Astrobotic se etablirao kao istaknuta tvrtka u sektoru istraživanja svemira razvijajući paket tehnologija i sustava prilagođenih lunarnim misijama. Niz lunarnih landera i rovera tvrtke posvećen je prijevozu tereta na Mjesec u ime različitih entiteta, obuhvaćajući tvrtke, vlade, sveučilišta, neprofitne organizacije i pojedince.

Prepoznata kao američki poligon za suborbitalno i lunarno istraživanje, Astrobotickova ispitna postrojenja i zemaljski landeri igraju ključnu ulogu u poboljšanju globalne dostupnosti svemira. Predstojeće lansiranje DHL Moonboxa, koji nosi fizički dogecoin na Mjesec, trebalo bi se održati na ULA-inoj raketi Vulcan Centaur u prosincu.

Ovo postignuće ima simbolički značaj za dogecoin zajednicu, te je primjer kolektivne moći napora i crowdfundinga u lansiranju kriptovalute na neistražena područja.

Objava je uslijedila nakon tweeta Astrobotica 8. svibnja 2021., otkrivajući neočekivan prijedlog dogecoin zajednice podnesenog 2015. godine. Mogućnost da dogecoin dosegne stvarni Mjesec dodaje jedinstvenu dimenziju, jer je dogecoin začetnik meme kulture u kripto prostoru.

Cijena dogecoina raste

Vijest je pozitivno utjecala na kretanje cijene dogea tijekom tjedna. Kriptovaluta je u jednom trenutku tijekom tjedna bila jedini altcoin koji ima poveću kapitalizaciju a da je u zelenom, s porastom od deset posto, dok je ostatak tržišta pao ili stagnirao.

Međutim, to nije bio slučaj u posljednja 24 sata, jer je doge sada jedini u crvenom, s dnevnim padom od 4,5 posto.

25. travanj 2024 10:47