Kripto
StoryEditor

Tether obećao reviziju nakon kritika Wall Street Journala

01. Rujan 2022.

Tether je objavio izjavu kao odgovor na članak Wall Street Journala od 27. kolovoza, u kojem se navodi da je tvrtka obećala reviziju od 2017. godine, ali je nije isporučila.

– Svi znaju da nismo imali reviziju i znaju da radimo na njoj – priopćili su iz Tethera 30. kolovoza.

U tom članku Tetherov CTO Paolo Ardoino nije naveo datum do kojeg bi tvrtka mogla provesti reviziju. Umjesto toga, rekao je da stvari idu sporije od očekivanog.

Umjesto potpune revizije, Tether je objavio financijsko izvješće koje potpisuje BDO Italia, za koje Tether kaže da  ma 'neograničen pristup' informacijama o tvrtki. Ustraju na tome da je ta praksa 'najiskrenija i najtransparentnija na tržištu', ali je pojasnila da to izvješće nije odgovarajuća revizija.

S druge strane, tvrtka kaže kako su konkurentski stablecoini lažno tvrdili da su proveli reviziju. Tu tvrdnju podupire WSJ, koji kaže da Tether i drugi vodeći stablecoini objavljuju tek puke ateste, dok bi temeljita revizija uključivala testiranje transakcija prije određenog datuma.

U skladu s tvrdnjama Wall Street Journala, Tether priznaje da industrija digitalne imovine nema standard za reviziju i računovodstvo. 

Ostale osporene tvrdnje

Tether je osporio druge tvrdnje i implikacije Wall Street Journala. Tvrtka inzistira na tome da je profitabilna.

Tvrtka se također osvrnula na tvrdnju da imovina nadmašuje obveze za 191 milijun dolara, zajedno s tvrdnjom da bi pad imovine od 0,3 posto uzrokovao tehničku nesolventnost.

Iz Tethera su inzistirali na tome da je razlika u rezervama uobičajena u cijeloj industriji stablecoina i izjavili da Wall Street Journal namjerava izdvojiti Tether i naštetiti njegovom ugledu. Tether je potvrdio da  je posljednjih mjeseci uspio lako otkupiti 16 milijardi dolara svojih USDT stablecoina, pokazujući njegovu otpornost.

Također su nadodali kako tromjesečni trezorski zapisi (T-zapisi), koji čine dio pričuva, predstavljaju sigurnu imovinu.

Konačno, tvrtka inzistira na tome da je kratka prodaja (short) USDT-a nemoguća i kaže da je ova ideja rezultat lažnog narativa oko hedge fondova koji su pokušali tu radnju, ali bez uspjeha.

Izdavatelj stablecoina nije se suprotstavio drugim tvrdnjama Wall Street Journala, poput tvrdnje da je to jedini veliki stablecoina koji koristi digitalne tokene u svojim rezervama. Nije se osvrnuo ni na činjenicu da je cijena USDT-a pala na 0,95 dolara tijekom terrinog kolapsa u svibnju.

Unatoč tome što je najveći stablecoin po tržišnoj kapitalizaciji, često je na meti kritika. Nedavni podsjetnik da potpuna revizija još uvijek nije dostupna vjerojatno će opravdati skeptike.

23. travanj 2024 21:39