Kripto
StoryEditor

Trump token pao i još se brže oporavio nakon osuđujuće presude Donaldu Trumpu

31. Svibanj 2024.
Najveći meme token vezan za predsjedničkog kandidata SAD-a Donalda Trumpa oporavio se nakon većeg pada od 16 posto nekoliko trenutaka nakon što je proglašen krivim po 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije.

Slučaj se odnosio na Trumpovo skrivanje isplate tajnog novca zvijezdi za odrasle Stormy Daniels, što će sada prijeći na izricanje presude. Unatoč osudi, Trump tvrdi da je nevin, a ishod suđenja nazvao je ‘sramotom’.

- Ovo je bilo namješteno suđenje od strane sukobljenog suca koji je bio korumpiran - rekao je Trump. - Ovo je učinila Bidenova administracija kako bi ranila ili povrijedila političkog protivnika. Pravo suđenje će se održati 5. studenog od strane ljudi - dodao je Trump.
 
Više od 130 milijuna dolara izbrisano je s tržišne kapitalizacije tokena MAGA tokena (TRUMP) povezanog s Donaldom Trumpom u kratkom 20-minutnom periodu nakon vijesti, prema CoinGecku, s 13,48 dolara na 11,27 dolara.
 
Međutim, njegova se cijena vratila jednako brzo i sada iznosi 16,03 dolara u vrijeme pisanja ovog teksta. Super Trump (STRUMP) i Baby Trump (BABYTRUMP) također su zabilježili slične padove na vijestima, ali se nisu oporavili u istoj mjeri kao TRUMP.

Token povezan s Bidenom porastao je, a zatim pao

U međuvremenu, meme token Jeo Boden (BODEN) povezan s Trumpovim političkim suparnikom, Joeom Bidenom, porastao je 6,4 posto u prvih 15 minuta prije nego što je pao na 0,283 dolara, čak niže prije osude Trumpa, prema CoinGecku.
 
Kripto kockari koji koriste tržište predviđanja Polymarket dalje očekuju da će Trump pobijediti Bidena na nadolazećim izborima 5. studenoga s izgledima za pobjedu od 54 posto u usporedbi s Bidenovih 40 posto.

Što je sljedeće za Trumpov sudski slučaj

Trumpov slučaj sada prelazi na izricanje presude, koju će većinom kontrolirati sudac Juan Merchan. Merchan će vjerojatno odrediti rokove za strane u kojima moraju podnijeti memorandume o kazni u kojima svaka strana iznosi argumente u korist željene kazne.
 
Ali presuda Trumpu će dodati još ‘više benzina na vatru podjela’, rekao je američki državni odvjetnik John Deaton, koji je izrazio zabrinutost gdje zemlja ide.
 
Trump je posljednjih mjeseci pojačao svoje napore da pridobije industriju kriptovaluta. Rekao je da će podržati pravo 50 milijuna vlasnika kriptovaluta u zemlji da sami drže bitcoin i druge kriptovalute.
 
U travnju je priredio večeru s desecima NFT entuzijasta koji su kupili njegov Mugshot NFT i obećao da će zadržati lokalna industrijska poduzeća i inovatore u zemlji ako on bude izabran.
24. lipanj 2024 08:53