Kripto
StoryEditor

Trumpovi izgledi za pobjedu na izborima pali za 3 posto na Polymarketu nakon debate

11. Rujan 2024.
Vice President of the United States Kamala Harris is sharp in the foreground, while republican candidate Donald Trump is blurred in the background, USA, Washington, July 21, 2024foto Shutterstock

Potpredsjednica Kamala Harris i bivši predsjednik SAD-a Donald Trump nisu niti jednom spomenuli kripto u svojoj prvoj debati u utorak, dok su Trumpovi izgledi za izbornu pobjedu pali za čak 3 posto na decentraliziranoj platformi za klađenje Polymarket.

Debata između Harris i Trumpa, održana 10. rujna u Philadelphiji, usredotočila se prvenstveno na planove svake predsjedničke nade za gospodarstvo, prava na pobačaj, imigraciju i vanjsku politiku.

Trumpovi izgledi za pobjedu na izborima pali su na Polymarketu, skliznuvši za čak tri postotna boda na 49 posto, te tako dovevši dvoje predsjedničkih kandidata prvi put izjednačenim na platformi za decentralizirano klađenje.

Harris je zadržala prisebnost tijekom cijele rasprave i opetovano je podbadala Trumpa, koji je s vremena na vrijeme djelovao kao uzrujan i uzvratio nizom lažnih tvrdnji, prema podacima agencije za provjeru činjenica PolitiFact.

Ubrzo nakon završetka rasprave, pop zvijezda Taylor Swift službeno je podržala Harris, rekavši svojim 284 milijuna sljedbenika na Instagramu da ju je gledanje debate potaknulo da podrži Harris, koju je opisala kao ‘mirnog’ vođu.

Pobjeda Harris mogla bi predstavljati probleme za kripto

Nekoliko analitičara pripisalo je veći dio kratkoročnog uspjeha kripto tržišta, barem u smislu kretanja cijene bitcoina, na Trumpovu izbornu pobjedu u studenom.

U investicijskoj bilješci klijentima od 9. rujna, analitičari Bernsteina predvidjeli su da bi pobjeda Trumpa 5. studenoga mogla dovesti do porasta bitcoina do 90.000 dolara do kraja godine.

Ako bude izabran, Trump je obećao okončati ono što naziva Bidenovim ‘ratom protiv kripta’ i dao je opsežna obećanja da će podržati kripto industriju.

Trump je 5. rujna rekao da planira izbrisati sve postojeće anti-kripto propise i uspostaviti SAD kao ‘svjetsku kripto prijestolnicu’.

S druge strane, ako Harris, čiji je službeni stav o kriptovalutama još uvijek uglavnom nepoznat, pobijedi na izborima, analitičari Bernsteina vjeruju da bi cijena bitcoina mogla pasti čak do 30.000 dolara.

11. rujan 2024 14:18