Kripto
StoryEditor

Visa uvela podršku za plaćanja USDC-om na solani

06. Rujan 2023.

Globalni procesor plaćanja Visa uveo je podršku za plaćanja USDC stablecoinom na solana blockchainu dok tvrtka proširuje ponudu stablecoina.

Visa je otkrila da provodi pilote projekte uživo i dovršene pilote s izdavateljima i stjecateljima, premještajući milijune USDC-a između partnera preko ethereuma i solane kako bi podmirila fiat plaćanja.

Priopćenje platne tvrtke opisuje razvoj usvajanja USDC-a, od pilota koji uključuju Crypto.com do integracija s trgovačkim procesorima plaćanja Worldpay i Nuvei.

Integracija USDC-a izdanog na ethereumu i solani u ekosustav Vise omogućuje stablecoinu korištenje Visinog sustave riznice i namire kako bi premostio tradicionalno financiranje. Voditelj kripto odjela u Visi, Cuy Sheffield, dodao je da integracija stablecoina pomaže u poboljšanju brzine prekograničnog plaćanja.

Visa je počela eksperimentirati s USDC-om 2021. godine u suradnji s Crypto.com mjenjačnicom kako bi testirala namirenje stablecoina na strani izdavanja. Rezultirajući pilot iskoristio je USDC za primanje plaćanja od Crypto.com-a za prekogranična plaćanja u australskom kartičnom programu.

Nagodbe za prekogranične kupnje izvršene na Crypto.com Visa karticama prethodno su zahtijevale višednevne postupke pretvorbe valuta i obračunate naknade za devizne doznake. Kao rezultat toga, kripto mjenjačnica sada koristi USDC za obveze namire za svoju australsku Visa karticu.

Suosnivač i izvršni direktor Circlea Jeremy Allaire rekao je da partnerstvo označava temeljnu blockchain inovaciju koja bi mogla promijeniti plaćanja i trgovinu.

– Circle je izgradio USDC kako bi pružio funkcionalan digitalni dolar koji bi se mogao kretati brzinom interneta kako bi olakšao sigurna, pouzdana plaćanja – rekao je Allaire.

Integracija USDC-a također omogućuje Visi slanje sredstava stjecateljima USDC-a, uključujući Worldpay i Nuvei, za koje se očekuje da će smanjiti vrijeme namire za trgovce koji koriste njihove usluge.

Izvršitelji plaćanja tada mogu usmjeriti USDC plaćanja trgovcima kojima služe, povezujući tradicionalni fiat ekosustav Vise sa stablecoinima.

12. lipanj 2024 06:02