Tvrtke i karijere
StoryEditor

Branislav Bibić nakon Rumunjske na čelu Philip Morrisa u Južnoafričkoj Republici

19. Veljača 2021.
Branislav Bibićfoto Raed Krishan

Branislav Bibić, dosadašnji direktor Philip Morrisa u Rumunjskoj, prešao je na novu poziciju Generalnog direktora za regiju Jug Afrike, sa sjedištem u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.

– Južnoafrička Republika kao najrazvijenije potrošačko tržište na afričkom kontinentu ima stratešku ulogu u ostvarivanju tvrtkine vizije svijeta bez duhanskog dima. Počašćen sam ovim imenovanjem i radujem se suradnji s timom na ostvarivanju naše strategije koja je usredotočena na što brzi prelazak s cigareta na IQOS i druge proizvode smanjenog rizika. Stvaranje budućnosti bez duhanskog dima, u kojoj se cigarete zamjenjuju bezdimnim alternativama za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti, ključan je doprinos koji možemo dati održivosti svijeta i naše kompanije  – rekao je Bibić, koji je u Philip Morris Internationalu od 2007. godine.

Nakon pozicije predsjednika Uprave Philip Morrisa Zagreba prešao u Švicarsku gdje je u Lausanni radio kao globalni direktor za korporativne poslove za PMI Duty Free poslovanje. U Južnu Afriku prelazi iz Rumunjske, gdje četiri godine bio na poziciji generalnog direktora. Prije karijere u Philip Morrisu Bibić je radio u Atlantic Grupi i njemačkoj fondaciji Friedrich Naumann Stiftung.

25. travanj 2024 05:41