Tvrtke i karijere
StoryEditor

HT Voditelj digitalnog bankarstva Goran Lončarić odlazi u JPMorgan Chase u SAD

28. Travanj 2020.
Goran Lončarić

Goran Lončarić, voditelj projekta Digitalnog bankarstva u HT-u, odlučio je prihvatiti ponudu američke banke JPMorgan Chase i uskoro počinje raditi kao direktor u njihovom odjelu za digitalni identitet i autentifikaciju korisnika u Dallasu.

U Hrvatski Telekom je došao 2017. nakon više od 20 godina bogatog internacionalnog iskustva radeći za Citibank, Morgan Stanley i Ericsson u SAD-u, Švedskoj te na projektima u Africi, Aziji i Latinskoj Americi u području digitalnog/mobilnog bankarstva i plaćanja. U HT-u je, kao projektni direktor, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, prošlog ljeta vodio lansiranje usluge digitalnog bankarstva – Telekom Bankarstvo.

– Taj uspjeh prepoznale su i moje bivše kolege iz SAD-a, te sam nedavno dobio odličnu ponudu od vodeće banke u SAD-u, JPMorgan Chase, gdje uskoro pocinjem raditi. Obitelj (supruga i troje djece) i ja već smo se nekoliko puta selili između Europe i SAD-a, tako da je ovo za mene i obitelj 'poznati' put u nove poslovne i životne izazove – kaže Lončarić.

Što se tiče budućnosti digitalnog bankarstva, Lončarić ističe kako banke već godinama rade na digitalnoj transformaciji cjelokupnog poslovanja, a pogotovo na kontinuiranim unapređenju digitalnih kanala za korisnike.

- Sada, zbog koronakrize, cijelo globalno gospodarstvo se preko noći našlo u fazi hiper-digitalizacije. Bankama i svim ostalima koji nude proizvode i usluge online, a to će sada u post-korona svijetu biti gotovo svi, od ključne je važnosti znati sa sigurnošću tko je klijent ili kupac s 'druge strane mobitela', pa je tako digitalizacija i verifikacija identiteta postala osnovni dio poslovanja. Investicije u digitalni identitet i autentifikaciju će se tako sigurno povećati i ubrzati – kaže Lončarić.

Inače, Lončarić je u SAD došao sa 17 godina kao učenik zagrebačkog MIOC-a na razmjeni. Ostao je, magistrirao računalne znanosti i radio u Citibanku u New Yorku, a zatim i u Morgan Stanleyju. Za ove banke razvijao je prvo online usluge, a zatim mobilno bankarstvo. U Švedsku se preselio 2010., kad je dobio posao u Ericssonu, za koji je vodio razvoj i implementaciju platformi za mobilno plaćanje i bankarstvo širom svijeta.

25. travanj 2024 02:53