Tvrtke i karijere
StoryEditor

Mladen Veber novi predsjednik Uprave Mlinara

29. Travanj 2021.
Mladen Veber

Posljednjom odlukom Nadzornog odbora najveća hrvatska kompanija u pekarskoj industriji – Mlinar s prvim danom svibnja dobit će novog predsjednika Uprave. Temeljem bogatog stručnog znanja i dugogodišnjeg iskustva u vođenju kompanija i upravljanju strateškim procesima, na ovu izazovnu poziciju imenovan je Mladen Veber, dok će Lena Habuš, koja je upravljala kompanijom u tranzicijskom periodu od 6 mjeseci, nastaviti raditi na poziciji članice Uprave za financije i poslovni razvoj Mlinara, na kojoj uspješno rješava poslovne izazove od studenog 2019. godine, priopćeno je iz te tvtrke.

Mladen Veber dvadesetak godina poslovnu je karijeru gradio u Atlanticu, čijem se timu priključio 1996. godine na mjestu direktora Distribucijskog centra Rijeka. 2001. godine imenovan je za potpredsjednika Atlantic Tradea zaduženog za upravljanje robnim markama i međunarodna tržišta, a od 2006. do 2018. godine obnašao je dužnost člana Uprave Atlantic Grupe. 2018. godine poslovni put nastavlja izvan Atlantic Grupe, a 2020. godine pridružuje se Stanić grupi na mjestu dopredsjednika Uprave od kuda dolazi u najveću kompaniju na tržištu u pekarskoj industriji - Mlinar.

- Svi zajedno danas živimo u izrazito dinamičnom okruženju koje zahtijeva promptno djelovanje uz stalnu prilagodbu, u okruženju koje prije samo nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti. Potrošači, zaposlenici i vlasnici od vodećih kompanija svake industrije s pravom očekuju strateško promišljanje i kvalitetna rješenja. Vjerujem da ću temeljem dosadašnjih znanja i vrijednih iskustava s timom Mlinara nastaviti graditi uspješnu pekarsku i poslovnu priču, dajući joj dodatnu vrijednost potrebnu za dane koji dolaze - rekao je Mladen Veber.

20. ožujak 2023 23:58