Tvrtke i karijere
StoryEditor

Pripajanja tvrtki: Promjene u C.I.A.K.-u, Andabak nastavlja pripajati svoje hotele Sunce koncernu

10. Prosinac 2019.
Jako Andabakfoto Dražen Lapić/Lider

Ovih dana obavljeno je nekoliko zanimljivih pripajanja tvrtki. Neke od tih transakcija realizirane su nakon vlasničkih promjena. Grupacija C.I.A.K nastavlja s restrukturiranjem portfelja. C.I.A.K. AUTO pripojio je PROMOTEHNU, nakon što je tvrtku preuzeo prošle godine. Također, C.I.A.K. je pripojio RECIKLON iz Vojnića, a nedavno je CIAK TRUCK najprije vlasnički preuzeo GALANTHUS TURBO od Ivana Leke i Danijela Krnića, a zatim je pripojio tu tvrtku.

TOKIĆ je pripojio AUTOCENTAR MARINIĆI, nakon što ga je početkom srpnja vlasnički preuzeo od Marija Jurišića i Kristine Jurišić. Riječ je o tvrtki iz Marinića (Viškovo) sa 40-ak zaposlenih, četiri prodajna centra, servisom i vučnom službom.

ARKADA iz Duge Rese pripojila je tvrtku AUTO CENTAR PERETIĆ nakon što ju je preuzela od Marijane Peretić Devčić.

ENNA PROPERTIES, u vlasništvu ENERGIJE NATURALIS, pripojila je tvrtku PROJECT CONSULTUM nakon što ju je ENERGIA NATURALIS vlasnički preuzela od Ilije Mrvelja i Marija Mrvelja.

TAU CENTAR Zorana Kovača najprije je krajem 2017. vlasnički preuzeo tvrtku NOVI ČRNOMEREC CENTAR od INSTITUTA IGH, da bi je sad pripojio svojoj tvrtki MAXIMA.

I SUNCE KONCERN nastavlja s pripajanjem hotela matičnoj tvrtki. Nakon HOTELA TUČEPI, HOTELA BRELA i HOTELA ZLATNI RAT, na red je došao HOTEL ALAN. Sve pripojene tvrtke bile su u većinskom vlasništvu koncerna Jake Andabaka. Od početka iduće godine ti hoteli trebali bi, zajedno sa SUNCE KONCERNOM, trebali poslovati zajedno u novoj objedinjenoj tvrtki kao SUNCE HOTELI d.d. 

20. travanj 2024 14:42