Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Ante Odak pojačao Upravu RBA, Babiš smanjio ovlaštenja Aračiću u Agronomu, Ivan Škojo izašao iz NO-a Mlinara…

07. Prosinac 2021.
Ante Odak

Ante Odak novi je član Uprave RAIFFEISENBANKA AUSTRIA, a Gábor Kovács napustio je NO. Odak je zadužen za poslovanje s pravnim osobama, tržište kapitala i investicijsko bankarstvo. U Zagreb je došao u srpnju iz RBA BiH, gdje je također bio u Upravi. Prije toga radio je u VB LEASINGU i ERSTE & STEIERMARKISCHE S-LEASINGU..

Ivan Škojo više nije član NO-a MLINARA PEKARSKE INDUSTRIJE.

Nakon što je AGROFEST u vlasništvu češkog premijera Andreja Babiša preuzeo požešku tvrtku AGRONOM, Andreas Klamminger, Milan Kuncíř i Martin Rada postali su novi članovi Uprave. U Upravi su ostali manjinski vlasnik Darko Aračić, kao predsjednik Uprave i Marijana Murr Aračić, ali ne mogu donositi odluke bez čeških članova Uprave. Hrvoje Marjanović, Davor Jukic i Josip Vuko otišli su iz Uprave, a Martina Kolundžić se iz Uprave preselila u novoosnovani tročlani NO, kojem je na čelu Petr Cingr, a Libor Němeček postao je njegov zamjenik.

Prijenosom dijela njezine imovine tvrtke M SAN GRUPE na tvrtku AGRO INVEST GRUPE obavljen je postupak podjele – odvajanja s preuzimanjem. Obje tvrtke dijele istog vlasnika Stipu Matića.

Nadija Bilosnić nova je prokuristica FLIBE.

Tomislav Gligora više nije direktor u tvrtki FLEKSBIT. Na toj je poziciji bio od 2013. godine.

Gordan Muškić postao je novi predsjednik Uprave stomatološke poliklinike SALONA DENTAL, Ivan Brakus novi član Uprave, a David Zeko više ne zastupa društvo samostalno, već zajedno s predsjednikom Uprave.

Mladen Bujanić i Ivan Milotić postali su novi prokuristi MEUSA.

Direktor ALMOND IMPEXA Hatem Hussein Mohamed Ibrahim vlasnički je preuzeo tvrtku od Ahmeda Hatema Husseina Mohameda Ibrahima i Mohameda Khalila Ibrahima Elhenewyja, koji je ujedno prestao biti direktor tvrtke. 

Josipa Leontić postala je nova članica i zamjenica predsjednika NO-a tvrtke BIKARAC. Damir Žuvela postao je novi član Odbora, a napustili su ga Željko Bulat i Davor Bukić.

Tvrtki LABTEX pripojena je tvrtka TENACO GRUPA nakon što ju je potpuno preuzeo Mladen Beljo.

Ivanka Verk, Karlo Verk i Barbara Verk pridružili su se Marici Verk kao suvlasnici WERKA nakon što je proljetos preminuo direktor Tomislav Verk. Karlo Verk ujedno je postao i novim direktor tvrtke. 

Eugen Paić-Karega postao je novi član NO-a tvrtke PASTOR – TVORNICA VATROGASNIH APARATA.

24. travanj 2024 16:50