Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Boris Antolovič sam na čelu Petrola, Atlantic pripojio Šimićev Vivascaffe, promjene u nadzoru Ultra grosa…

01. Rujan 2020.
Boris Antolovič

Miran Jug nije više član Uprave PETROLA, nakon što je na toj poziciji proveo tek malo više od godine dana. Tako je Boris Antolovič,koji je od 2013. bio predsjednik ili član Uprave, prvi put imenovan direktorom kompanije koja je prošle godine sa 5,5 milijardi prihoda na osmom mjestu među najvećim poslovnim subjektima. Na svojim pozicijama ostali su prokuristi Aleš Koželjnik i Zoran Kalac.

Nakon što je vlasnički preuzeo VIVASCAFFE PROFESSIONAL od Darija Šimića, ATLANTIC TRADE si je pripojio tu tvrtku. Posljedica je to trampe između Šimića i Emila Tedeschija. Bivši nogometaš preuzeo je od ATLANTICA tvrtku BIONATURA BIDON VODE, i fokusira se na distribuciju bidona s vodom, a ATLANTIC želi dublje prodrijeti u Horeca kanal s kavom, a Šimić je svojom kavom opskrbljivao 300-tinjak kafića.  

Dosadašnji član NO-a ULTRA GROSA Igor Bodrožić novi je predsjednik NO-a umjesto Darka Kišičeka, a dosadašnji član NO-a Josip Plodinec novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Petra Smiljanića, koji ostaje član NO-a. Novi članovi NO-a su Tedi Slamić i Miljenko Goluban, a u NO-a nije više Nikša Dragičević. Iz vlasničke strukture izašao je TRGONOM iz Novog Marofa.

Krešimir Perić nije više predsjednik Uprave RAIFFEISEN LEASINGA. Toni Juričić imenovan je zamjenikom člana Uprave, i zato mu je mandat člana NO-a stavljen u mirovanje. Ines Knapić i dalje je članica Uprave, a na svojim pozicijama ostale su i prokuristice Marina Mišolić-Stupnišek i Lidija Čamber.

Božidar Skejo nije više prokurist KALI TUNE.

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica tek je 20. srpnja podnio ostavku na članstvo u NO-u šibenskog VODOVODA I ODVODNJE, na godišnjicu inauguracije u prošloj Vladi. S njim je iz NO-a izašao i Tomislav Lucić, a novi članovi su Zlatko Ćorić i Ivica Abramac.

Osnivač ZLARINGA Željko Jurina dobio je troje suvlasnika – Božu Barića, Petru Grbavac i Davora Mlinareka - koji su mu se pridružili i upravljanju zagrebačkom tvrtkom za uvođenje strojarskih instalacija. Mlinarek je imenovan direktorom, a Barić i Grbavac su prokuristi.

Petra Šinko Posel nova je članica NO-a MEĐIMURSKIH VODA umjesto Josipa Dobranića.

Sven Marušić i Viktor Marohnić novi su suvlasnici tvrtke PET MINUTA umjesto Slavice Marohnić. U vlasničkoj strukturi pridružili su se Luki Abrusu Fijačku i FIVE HOLDINGU. Marušić se također na direktorskoj poziciji pridružio Marohniću i Abrus Fijačku.

Darko Jakac dobio je novi mandat na čelu tvrtke VODOOPSKRBNI SUSTAV ISTRE - VODOVOD BUTONIGA. Samo prvi mandat trajao mu je godinu dana, a nakon toga dobivao je produžetke od oko šest mjeseci. Tako se može pohvaliti svojevrsnim rekordom – u samo četiri godine odrađuje već šesti mandat na čelu tvrtke koja upravlja vodovodnim sustavom Istre.

Oleg Uskoković bio je vrlo kratko sam na čelu AUCTORA i LIPA-PROMETA. Na direktorskoj poziciji u obje tvrtke u vlasništvu češkog AUCTOR HOLDINGA pridružio mu se Josef Pilka, koji je od prošle godine član NO-a LAGUNE NOVIGRAD I MEDIKE.

Matija Kovačić novi je zamjenik predsjednika NO-a VODOPRIVREDE KARLOVAC umjesto Vladimira Frandolića, a Dubravko Delić ušao je u NO umjesto Ivana Škota. Ostatak NO-a dobio je novi mandat.

Robert Philip Hewitt nije više u Upravi GLOBALLOGICA iz Zagreba, kojeg sad samostalno vodi Vladimir Kosanović.

Neven Periša novi je član NO-a komunalne tvrtke ZELENI GRAD ŠIBENIK (nekadašnja GRADSKA ČISTOĆA).

Suzana Radelić nova je direktorica LEIER-LEITLA iz Turčina (Gornji Kneginec) umjesto Ludwiga Kocsisa. Mladen Grđan ostao je na direktorskoj poziciji.

Matthew Joseph Lunt novi je član Uprave EUROPOLIS ZAGREBTOWERA. Ranije ove godine direktorima su imenovani Hedwig Höfler, pa Christoph-Michael Buchgraber, a u upravljačkoj strukturi ostao je kao starosjedilac prokurist Peter Pros (od 2011.).

19. srpanj 2024 13:16