Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Damir Kirić prodao većinski udjel u Gumiimpex ‒ GRP-u, novi menadžer u MZLZ-u, smjena na čelu PFIZER Croatije…

05. Studeni 2021.
Damir Kirić

Novoosnovana tvrtka KJK III ACQUICO u vlasništvu fonda KJK III PARTICIPATIONS S.A R.L., registriranog u Luksemburgu, preuzela je vlasnički udjel Damira Kirića u tvrtki GUMIIMPEX ‒ GUMI RECIKLAŽA I PROIZVODNJA. Vesna Canjuga ostala je manjinska suvlasnica, ali je izašla iz Uprave, pa tvrtkom sad samostalno upravlja Damir Kirić. Promijenjen je i NO, kojem je na čelu Josip Vuko umjesto Nikole Kirića, a članovi su Davor Jukić, Igor Hafnar i Patrick Stadaas umjesto Kristinke Kirić, Velimira Canjuge i Tomislava Canjuge. Posljedica je to promjena nastalih zbog odlaska Rudolfa Kirića, osnivača jedne od najvećih varaždinskih kompanija, koji je prije godinu dana preminuo od posljedica COVID- 19.
Novi većinski vlasnik KJK Group je neovisni upravitelj ulaganjima u imovinu u vlasništvu zaposlenika, osnovan 2010. godine. U ovom trenutku KJK upravlja fondovima čija ukupna neto vrijednost imovine iznosi preko 600 milijuna eura, a svoja ulaganja usmjerava na jugoistočnu Europu i baltičke zemlje.

Nicolas Maurice Vladimir Duthilleul novi je član Uprave MEĐUNARODNE ZRAČNE LUKE ZAGREB i preuzeo je poziciju predsjednika Uprave tvrtke MZLZ-UPRAVITELJ od Juliena Pierrea Coffiniera.

Novi predsjednik NO-a BILOKALNIKA-IPA postao je Reinier Bastiaan Schlatmann, koji je ujedno član NO-a DS SMITH UNIJAPAPIR CROATIJE. Odboru se kao nova članica pridružila i Maria Concepción Ortuño Sierra, a napustila ga je Ivona Kutle.

Branimir Urlić je postao novi predsjednik NO-a splitskih PARKOVA I NASADA, Željka Vlahinić je postala zamjenica, Ivana Krstulović Baković i Marin Kukoč novi su članovi. Ante Šunjić, Anita Tomović Šundov, Marija Mrdeža i Tomislav Režić više nisu članovi odbora.

Utku Ülgen novi je direktor u LC WAIKIKI RETAIL HR-u, a na toj je poziciji zamijenio Sinana Şahina.

Jedini član Uprave tvrtke OCCASIO Goran Ilić preuzeo je vlasništvo od Kate Kloški.

Mohamed Moustafa Abdalla Mohamed Hammam iz Ujedinjenih Arapskih Emirata novi je direktor PFIZERA CROATIA. Na toj je poziciji zamijenio Wiebkea Gesinea Brigittea Karina Rieba.

Jerko Filipović pridružio se Goranu Žugecu na mjestu direktora u FLAMMIFERU.

Amar Pačak novi je direktor ESSILOR OPTIKE umjesto Nives Šeremet.

Robertino Repić novi je član NO-a AGRODUHANA iz Slatine umjesto Josipa Joba.

Marija Cvitković više nije ni suvlasnica ni prokuristica tvrtke ZVONE.

Viktor Horvatinović više nije član Uprave OTK-a.

22. travanj 2024 08:46