Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Grbavac otišao iz Uprave RBA-ovih mirovinaca, njemački Sick preuzeo varaždinski Mobilisis, smijenjena Uprava E.ON Plina…

25. Siječanj 2022.
Damir Grbavacfoto Ratko Mavar

Dosadašnji član Uprave RAIFFEISEN DRUŠTVA ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM I DOBROVOLJNIM MIROVINSKIM FONDOVIMA Gordan Šumanović na mjestu predsjednika Uprave zamijenio je Damira Grbavca, koji je vodio RBA-ove mirovince od 2004. Bojan Vuković postao je novi član Uprave.

Njemačka tvrtka SICK AG preuzela je vlasništvo nad MOBILISISOM od sedam suvlasnika – Gorana Kanižaja, Davora Balažinca, Ivana Skupnjaka, Berislava Skupnjaka, Darka Paviše, Frane Franičevića i tvrtke WIM SYSTEMS.  Također, Goran Kanižaj, koji je do sada bio član Uprave, postao je njezin predsjednik i time zamijenio Krešimira Meštića, koji je ostao član Uprave.

Ivica Kuliš, Vladimir Sabo i Zrinka Fadini postali su novi direktori E.ON PLINA umjesto Marijane Jurišić i Davorke Orač i Božidara Đurkovića, kojem je dodijeljena prokura.

Dosadašnji direktor LASER INŽENJERINGA Anđelko Kaščel postao je predsjednik Uprave. Također, dosadašnji prokuristi Josip Zrno i Leonardo Kaščel postali su novi članovi Uprave. Upravi se pridružila i Martina Buhin.

Trgovački sud u Rijeci objavio je pokretanje prethodnoga stečajnog postupka nad tvrtkom EXOTRADE radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. Jasna Brajdić imenovana je privremenom stečajnom upraviteljicom. Prijedlog za otvaranje postupka sudu je podnijela Financijska agencija uz navod da tvrtka ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 131 dan u ukupnom iznosu 711.328,11 kuna te da ima tri zaposlenika. Ročište radi očitovanja o prijedlogu i pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 24. veljače.  

Goran Pajnić postao je novi predsjednik Uprave VODOVODA – OSIJEK. Upravi se pridružio i Marko Eljuga, a napustio ju je Željko Mandić, koji je u bio njezin član od 2013. te direktor tek od 2021.

Hrvoje Tomić Babić postao je novi prokurist CARGO-PARTNERA.

Ljiljana Cvjetović postala je nova članica NO-a KOMUNALNOG DRUŠTVA KOZALA umjesto Ljubice Stojanović.

Slobodan Ribić, koji je bio jedan od četvero suvlasnika tvrtke COMCROSS CROATIA od 2016., napustio je vlasničku strukturu, ali je ostao na direktorskoj poziciji.

Petar Glebov postao je novi prokurist tvrtke PIXEL MEDIA.

Britanska tvrtka DENTSU UK LIMITED preuzela je vlasništvo nad DENTSU CROATIA od VIZEUM UK LIMITEDA.

Osnivač, bivši vlasnik i nekadašnji direktor obiteljske tvrtke KIRKOMERC Vide Maslać više nije prokurist.

Ante Gospić postao je novi član Uprave tvrtke AC ZADAR, a dosadašnji direktor Nediljko Peić napustio je tu funkciju.

Dosadašnji predsjednik Uprave SELKA Hrvoje Duvnjak postao je direktor, a Ante Knezović napustio je Upravu tvrtke. 

Gavin Michael Susman, koji je bio predsjednik Uprave PROFICIJA, imenovan je direktorom, a Iva Krejči prestala je biti članica Uprave.

Tvrtki SUSTENTA RAZVOJ I UPRAVLJANJE pripojena je tvrtka SUSTENTA ODRŽAVANJE.

Nakon što je Graciano Rudan preuzeo vlasništvo nad TERMAMA JEZERČICA i pripojio ih svojoj matičnoj tvrtki RUDAN, u Sudskom registru izbrisana je tvrtka TERME JEZERČICA.

Dubravka Bratičević Puljizević postala je nova članica Uprave PRESTIGE TRADE DUBROVNIKA, a dosadašnja članica Uprave Jadranka Bratičević postala je prokuristica tvrtke.

24. travanj 2024 05:51