Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Hanza media iz predstečaja, Smetiško iz Hanza medije...

27. Veljača 2020.
Marko Smetiško i Ana Hanžeković

HANZA MEDIA nije više u postupku predstečajne nagodbe jer su ispunjene sve obveze nekadašnjeg EUROPAPRESS HOLDINGA i povezanih tvrtki prema vjerovnicima u predstečajnim nagodbama koje su sklopljene u 2014., prije nego što je Marijan Hanžeković preuzeo tvrtku od Ninoslava Pavića. S izlaskom iz predstečaja poklopio se i odlazak Marka Smetiška, koji od 31. siječnja nije više predsjednik Uprave. Sad je jedina članica Uprave Ana Hanžeković, uz troje prokurista. Smetiško je svoj odlazak najavio prije Nove godine, što je Jutarnji list tada i objavio. Da se nešto događa u upravi te novinske kuće moglo se iščitati i iz promjene ovlaštenja upisane u Sudski registar zadnjeg dana prošle godine. Dotad je Ana Hanžeković mogla zastupati tvrtku 'zajedno s predsjednikom Uprave ili prokuristom', a od početka godine dobila je ovlaštenje za zastupanje 'samostalno i pojedinačno'. Istovremeno je Smetiško, koji je bio predsjednik Uprave od studenog 2015., imao ograničenje za zastupanje 'zajedno s članom Uprave ili prokuristom'. Ana Hanžeković suvlasnica je HANZA MEDIJE zajedno s tvrtkom KCV SAVJETOVANJE, u kojoj su ona i sestra Dora Hanžeković (koja vodi odvjetnički ured) nasljednice (ovlaštenice) poslovnog udjela oca, pok. Marijana Hanžekovića.

Gordan Glavaš nije više član Uprave KANDITA. U Upravi je ostala Dajana Mrčela.

Od cijele Uprave VALAMAROVE tvrtke IMPERIAL RIVIERA, koja je još u listopadu podnijela ostavku, datiranu s posljednjim danom siječnja, novi mandat dobio je samo predsjednik Uprave Vlado Miš. Novi član Uprave je Sebastian Palma, umjesto Marija Skopljakovića, Joška Lelasa i Anđelka Skvrcea. To je posljedica odluke NO-a o smanjivanju Uprave na dvočlanu. Palma će u Upravi biti zadužen za financije i investicije, a dosadašnji članovi Uprave nastavljaju raditi u VALAMAR GRUPI.

Lana Kišpal nova je, šesta članica Uprave FERMOPROMETA iz Majških Međa (Jagodnjak). Vlasnik i predsjednik Uprave te tvrtke koja se bavi poljoprivrednom je Hubert Kišpal.

Ivica Glavaš novi je član NO-a GRADSKOG PRIJEVOZA PUTNIKA iz Osijeka umjesto Zorislava Babića.

Goran Dumančić svoje suvlasništvo u ERDUTSKIM VINOGRADIMA prebacio je sa svoje tvrtke PARALELA, koja je u stečaju, na IVER INVEST Ivana Dumančića. ERDUTSKI VINOGRADI IMAJU 57 suvlasnika.

Marija Guljelmović preuzela je od Marka Guljelmovića suvlasnički udjel u tvrtkama VIMB i MAJOR i direktorsku poziciju u MAJORU. Drugi suvlasnik obje tvrtke Vlaho Ivaniš vodi poslovanje VIMB-a.

Potvrđen je predstečajni sporazum za AGROFRUCTUSOVU tvrtku MESOPRERADA iz Slatine. Mali vjerovnici (do 10.000 kuna) bit će isplaćeni u punom iznosu do kraja godine, a ostali su pristali na otpis 75 posto od 18,3 milijuna kuna dugova. MESOPRERADA obvezala se da će ostatak od 4,6 milijuna vratiti u ratama za osam godina, nakon godine dana počeka. Tako najveći vjerovnik, ŽITO, koji potražuje četiri milijuna kuna, ostaje bez tri milijuna.

Putnička agencija ADRIAGATE iz Splita postala je suvlasnik TIBOR TOURSA iz Crikvenice. Član Uprave ADRIAGATEA Mate Balić novi je direktor TIBOR TOURSA umjesto suvlasnice Nataše Šalov, koja je do kraja prošle godine bila jedina vlasnica.

Guanglin Zhu nije više član Uprave RAVNOGORSKE PILANE, a Hrvoje Posavec nije više prokurist. U Upravi pilane koju je 2018. preuzeo kineski WOODLANDS ostao je Guangping Zhu.

24. travanj 2024 01:28