Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: I Sablić nakon uhićenja ostao bez direktorske pozicije, rekordni broj prokurista u Strabagu…

01. Listopad 2020.
Vatroslav Sablić

Nije samo Dragan Kovačević nakon uhićenja ustao bez čelne pozicije (u JANAFU je umjesto njega imenovan Stjepan Adanić). Tjedan dana nakon uhićenja i Vatroslav Sablić prestao je biti direktor LUVIS PROJEKTA, kojeg je osnovao, i ubrzo vlasništvo prepustio supruzi Virni Sablić. Ona je i ostala na direktorskoj poziciji. Sablić je u poslovnim krugovima od ranije poznat kao čelnik DIOKIJA i ELKE, a sad je došao u središte pozornosti kad je uhićen u slučaju Janaf, zajedno sa svojim partnerom Krešom Petekom, za kojeg se sumnja da je donio 1,9 milijuna kuna Kovačeviću kako bi dobio poslove od JANAFA.

Petek je u međuvremenu dobio posao modernizacije sustava automatskog gašenja i hlađenja spremnika nafte i derivata na Terminalu Omišalj za 20 milijuna kuna, a Petek i Sablić zajedno su dobili posao i potpisali ugovore s JANAFOM za proširenje mjernih stanica na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i Sotin, koji su također bili teški 20 milijuna kuna.

Reinhardu Bodneru i Christianu Messingeru dodijeljena je prokura u STRABAGU. Tako ova najveća građevinska grupacija u Hrvatskoj, uz direktora Svena Nižetića, ima rekordni broj od 27 prokurista.

Teuta Duletić nije više članica NO-a BRODOGRAĐEVNE INDUSTRIJE SPLIT.

Ivan Čipin novi je član NO-a zagrebačke VODOOPSKRBE I ODVODNJE umjesto Vladimira Vidovića.

ATLANTSKA PLOVIDBA proširila je ovlaštenja svojim menadžerima. Glavni izvršni direktor Marko Domijan, te izvršni direktori Edo Taslaman i Vicenco Jerković sad zastupaju tvrtku samostalno, a dosad je svatko od njih trebao supotpis još jednog direktora na svoje odluke.

MERCURY PROCESSING SERVICES INTERNATIONAL ukinuo je Upravu, iz koje su izašli Irina Bručić i David Thomas Llewelyn, a dosadašnji predsjednik Uprave Zdenek Houser imenovan je direktorom.

CPI PROPERTY GROUP upisao se kao novi (stopostotni) vlasnik SUNČANOG HVARA umjesto PTR PRIME TOURIST RESORTA. To neće donijeti promjene u poslovanju CPIPG je krovna kompanija u sklopu koje posluje i dosadašnji vlasnik PTR.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a KOSTEL PROMETA iz Pregrade Krešimir Štruk prešao je Upravu. Na direktorskoj poziciji pridružio se Tomislavu Štruku i Robertu Posavcu, te prokuristici Kristini Vladić Štruk. U NO je ušla Snježana Gajšak, a članica NO-a Bojana Štruk imenovana je zamjenicom predsjednice NO-a Snježane Štruk, koja je i vlasnica proizvođača tekstilnih i kožnih dijelova koji se ugrađuju u vozila poput naslona za glavu i naslona za ruku.

Jerko Janković nije više zamjenik predsjednika NO-a SLAVONIJE DI. Na čelu kompanije u vlasništvu Mate Ravlića ostaje Martina Ravlić Janković, ali odsad kao Martina Ravlić. Novi zamjenik predsjednika NO-a je dosadašnji član NO-a Ivica Ljubić, a u NO je ušao Goran Zubak.

Suvlasnik TEHNOMONT – BRODOGRADILIŠTA PULA Miljenko Brnić nije više prokurist u tvrtki u kojoj je do prije dvije godine bio predsjednik Uprave. Ostao je na poziciji predsjednika NO-a TEHNOMONTA, u kojem je Gordana Deranja dobila treći mandat na čelu tvrtke, ovaj puta godinu dana duži od dosadašnjih četverogodišnjih mandata.

Ivana Parać Vukomanović nova je zamjenica predsjednika NO-a HRVATSKOG NOVČARSKOG ZAVODA umjesto Miroslava Maretića, a Goran Paladin novi je član NO-a umjesto Nikole Hercega.

Slovenska tvrtka KOLEKTOR ETRA ušla je u vlasničku strukturu PRIMABIROA umjesto Stjepana Pongraca. Željko Mezga ostao je suvlasnik čakovečke tvrtke specijalizirane za izradu kućišta za visokonaponske transformatore.

25. travanj 2024 15:29