Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Igor Openheim otišao u mirovinu, vlasničke promjene u Tokiću…

23. Siječanj 2020.
Igor Oppenheimfoto Dražen Lapić/Lider

Igor Oppenheim otišao je u mirovinu nakon što je 19 godina bio na čelu INGRE. Njegovu poziciju od početka godine preuzeo je Danko Deban, a Dinko Pejković ostao je član Uprave. Predsjednik Openheim nije više ni direktor INGRINIH tvrtki LANIŠTE i INGRA NEKRETNINE. U obje tvrtke na poziciji direktora i dalje su preostala dvojica članova Uprave INGRE Deban i Pejković.

Novoosnovana tvrtka TOKIĆ – RAST I RAZVOJ ušla je u vlasničku strukturu tvrtke TOKIĆ. Uz vlasnike TOKIĆA Iliju Tokića i Stojana Tokića, suvlasnici RASTA I RAZVOJA su predsjednik i član Uprave TOKIĆA Ivan Gadže i Ivan Šantorić, te Andrija Topić.

Antonio Linares Noguera novi je član Uprave ROCA CROATIJE iz Zaprešića (nekadašnji INKER) umjesto Alberta Magransa Perella.

Richárd Bakos novi je direktor u MVM PARTNERU umjesto Márije Goór.

Tvrtka ANTERRA iz Zagreba, koja upravlja brendom Hertz, promijenila je naziv u AUTOTECHNICA FLEET SERVICES.

Renata Nevidal izašla je iz Uprave GLOBTOUR EVENTA i ušla u vlasničku strukturu tvrtke umjesto supruga Daniela Nevidala.

Wilfrid Schwengerer nije više direktor ROSIS UNUSA. Roman Rogović sad je sam na čelu tvrtke koja upravlja Roses Designer Outletom u Svetom Križu Začretju.

Trgovački sud u Splitu potvrdio je predstečajni sporazum kojim se DALSTROJ iz Splita obavezao da će dug od 13,59 milijuna kuna otplatiti u pet odnosno šest godina. Dug financijskim vjerovnicima CENTRU FAKTOR I IMEX BANCI (ukupno 2,37 milijuna kuna) tvrtka u vlasništvu ADRIA WINCHA vratit će u punom iznosu u roku od šest godina, a ostali vjerovnici otpisali su 30 posto od 11,22 milijuna kuna duga. Ostatak od 7,76 milijuna kuna DALSTROJ bi trebao vratiti u roku od pet godina.

Nenad Bogojević novi je vlasnik IZO-GRAĐENJE KONZALTINGA umjesto Tatjane Vuković i preuzeo je direktorsku poziciju od Nade Novogradić. Boško Bogojević ostao je prokurist, a imenovan je još 2013.

Keith Martin Onslow i Benjamin James Ward novi su direktori WYG SAVJETOVANJA umjesto Keitha Johna Cooka. Mladen Vojković ostao je na direktorskoj poziciji.

David Tomašek novi je član Uprave obiteljske tvrtke MARAVIĆ-INŽENJERING I KONSTRUKCIJE iz Nedelišća.

Ines Dojkić nova je direktorica ELEKTROWATA iz Zaprešića i na toj se poziciji pridružila vlasniku Miljenku Fučkaru.

Violeta Đebro, Ivana Kovačić, Ivana Terzić i Domagoj Luburić ušli su u vlasničku strukturu TAJNIKA iz Zagreba, a Sinja Gerić Sattler je izašla, pa sad tvrtka ima 44 suvlasnika.

Andrea Demetlika nova je suvlasnica ELEKTRE iz Labina umjesto Vladimira Paliske. Tvrtka za elektroinstalacije i servisiranje elektro-uređaja ima 25 suvlasnika.

Direktor splitskog TRAMAXA Zlatko Aljinović i vlasnički je preuzeo tvrtku od Slavka Aljinovića, koji nije više ni prokurist.

Mario Ljubimir ušao je umjesto Romane Ljubimir u vlasničku strukturu TEB SAVJETOVANJA, koje i dalje ima 18 suvlasnika.

Krešimir Profaca novi je prokurist ICONA iz Zagreba umjesto Dijane Dolušić.

Mate Mustapić postao je suvlasnik ALFA STAN GRUPE s Dejanom Šparavcem, koji je ostao direktor, a Mustapić je preuzeo prokuru.

Osnivačica čakovečke metalske tvrtke TMT Damira Tanović Ostoja vlasništvo je prepustila dosadašnjem suvlasniku Davoru Ostoji, koji je i predsjednik Uprave, a ona je ostala predsjednica NO-a.

Headhunter Aleksandar Hangimana nakon osam mjeseci napustio je direktorsku poziciju u MANPOWERU, pa sad zagrebačkim ogrankom ove tvrtke koja se bavi posredovanjem u zapošljavanju samostalno upravlja Nuno Ricardo Frazão Gameiro.

15. travanj 2024 02:09