Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Josip Kudelić umjesto Josipa Kudelića, promjena u Studencu, Blitzova akvizicija…

04. Ožujak 2020.
Josip Kudelić

Osnivač i vlasnik tvrtke KUDELIĆ iz Bedenice Josip Kudelić povukao se s direktorske pozicije i dodijelio si prokuru. Međutim, i novi direktor zove se Josip Kudelić, i sin je osnivača mesnog kompleksa, koji se uz proizvodnju mesa upustio i u prodaju, i danas ima 14 mesnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u Zagrebu.

Veliki distributer filmova BLITZ preuzeo je malog distributera, tvrtku 2I FILM iz Zagreba od Igora Radakovića i Ivora Šibera, koji je ostao direktor.

Dragan Dragojlović novi je član Uprave STUDENCA iz Omiša.

Dosadašnji član NO-a ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA iz Velike Gorice Josip Šimac novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Ivana Benete, koji nije više u NO-u. Branko Borković novi je član NO-a umjesto Hrvoja Mršića.

Tomislav Bezuh novi je zamjenik predsjednika NO-a komunalnog poduzeća ZAPREŠIĆ umjesto Josipa Žagmeštra. Novi članovi NO-a su i Antun Vajdić i Darko Sever-Šeni umjesto Petra Kovačevića i Alana Kosa. Predsjednik NO-a Drago Bago dobio je novi mandat, kao i članovi NO-a Nikša Crljen, Josip Brajdić i Dane Ćurković.

Tvrtka KONČAR - NISKONAPONSKE SKLOPKE I PREKIDAČI ukinula je nadzorni odbor.

CASTRUM NEKRETNINE vlasnički je preuzela tvrtku SIROVINA BENZ TRANSPORT iz Knina od Milenka Sirovine. Vlasnik CASTRUMA je građevinski poduzetnik Vlado Leko, nećak osnivača HUP-a ZAGREB, pok. Anđelka Leke.

Prokuristica tvrtke KALMAR IMPLANT DENTISTRY Marina Kalmar pridružila se kao suvlasnica dosadašnjem jedinom vlasniku Danijelu Kalmaru.

Sandi Fonović novi je upravitelj RIBARSKE ZADRUGE ISTRA umjesto opozvanog Michaela (Tasića) Tasića. Izabrana su i tri nova člana NO-a – Luka Bernobić, Ante Juran i Zoran Mišetić umjesto Enrika Buršića, Maura Bernobića i Antala Kovacsa.

Igor Kruhek podnio je ostavku na direktorsku poziciju u BIOTRONU iz Ozlja, tvrtki u predstečaju, gdje je Maja Paškvalin ostala jedina direktorica. Kruheku je dodijeljena prokura u manjoj tvrtki, J.V.K.-u, u kojoj je suvlasnik, zajedno s direktoricom Snježanom Vatrov i Robertom Jezerčićem.

PROSPERUS INVEST ušao je u vlasničku strukturu CLUBA ADRIATIC temeljem dokapitalizacije, kojom je realizirana predstečajna nagodba teška 57 milijuna kuna za tu tvrtku koja je dosad bila u vlasništvu crikveničkog JADRANA. Dosadašnji direktor Goran Fabris postao je predsjednik Uprave, u koju je ušao i Tomislav Tičić. IZ NO-a je izašao zamjenik predsjednika Mirko Herceg, dosadašnji član NO-a Darko Lendić imenovan je na njegovu poziciju, a nova članica NO-a je PROSPERUSOVA menadžerica Ivana Hatvalić Poljak. Dragan Magaš ostao je predsjednik NO-a.

Ivana Hatvalić Poljak nova je direktorica HTP-a OREBIĆ umjesto opozvanog Dragutina Cvitanovića. Hatvalić Poljak direktorica je i PROSPERUS INVESTOVE tvrtke DALMACIJA HOTELI, koja je većinski vlasnik orebićkog hotelijera, a udjel od 63,05 posto stekla je pokrivanjem dugova HTP-a OREBIĆ u predstečajnoj nagodbi.

Danko Đuroković novi je direktor PROMET GRAĐENJA iz Požege. U novoosnovani Nadzorni odbor prešlo je dvoje suvlasnika, dosadašnja direktorica Anka Šutalo (zamjenica predsjednika NO-a) i prokurist Branko Šutalo (predsjednik NO-a). Treći član NO-a je Marko Šutalo.

Pavao Pavelić novi je predsjednik Uprave LIKA CESTA umjesto Milana Kolića. Ivan Kotvica ostao je član Uprave.

Vlasnik GRABOVINE iz Kruševice (Slavonski Šamac) Ivan Rimac preuzeo je poziciju predsjednika Uprave, u kojoj je ostao i jedan od dvojice dosadašnjih direktora, Jurica Pavlović, a Pero Radoš nije više u Upravi. 

23. travanj 2024 05:38