Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Kišičekov TPV preuzeo varaždinski hotel Turist, Matarove tvrtke u stečaju…

05. Listopad 2020.
Hotel Turist
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

TRGOVAČKO PODUZEĆE VARAŽDIN vlasnički je preuzelo tvrtku TURIST (koja upravlja istoimenim varaždinskim hotelom) od Kristine Bek, Ivana Beka i Stanke Bek, koja je bila direktorica, a umjesto nje postavljen je Darko Kišiček, koji je ujedno predsjednik Uprave TP VARAŽDINA, tvrtke u vlasništvu Rudolfa Kišičeka. Kišičekova tvrtka KITRO kupila je i Coningovu zgradu u Šenoinoj ulici u Varaždinu. 

Zaključen je stečajni postupak za MTR TRGOVINU iz Hrvatskog Leskovca (Zagreb) jer je ustanovljeno da imovina dužnika ne bi pokrila troškove stečaja. Račun tvrtke je u dugoročnoj blokadi zbog 3,3 milijuna kuna. Mustafa Matar vlasnik je pet živih tvrtki na istoj adresi (šesta, MATAR PROMET, već je likvidirana), od kojih su dvije u stečaju, a dvije s blokiranim računima u procesu otvaranja stečaja. Direktor je u svima (bio) Marijan Marić. Stečajni upravitelj MTR TRGOVINE Ivan Perković utvrdio je da iskazana imovina u financijskim izvješćima nije točna i iskazuje povijesne vrijednosti ranijih poslovnih aktivnosti stečajnog dužnika, te je nakon utvrđenih brojnih poslovnih nepravilnosti podnio Državnom odvjetništvu prijavu protiv Marića.   

Općina Karojba ušla je u vlasničku strukturu komunalnog poduzeća USLUGA, koje je u vlasništvu grada PAZINA i osam okolnih općina.

Vlasnik i direktor GLOBAL SERVICEA iz Poreča Luciano Milan imenovao je Giancarla Goldina za direktora.

Antonio Aleksić nije više suvlasnik tvrtke AM ADRIA AUTO DIJELOVI, pa je sad jedini vlasnik Dominik Leko. On je još krajem travnja za novog direktora umjesto Aleksića postavio Miroslava Kovača. Prokuru je zadržao Ivan Leko, koji drži većinski paket krovne CIAK GRUPE.  

Ivica Šorić i Vladimir Olujić preuzeli su vlasništvo STORM INFORMATIKE od tvrtke STORM COMPUTERS, u kojoj je Olujićev partner Tomislav Kraljik.

Agron Beriša postao je četvrti partner u HORWATH I HORWATH CONSULTINGU ZAGREB, i u vlasničkoj strukturi pridružio se Miroslavu Dragičeviću (koji je i direktor), Rubinki Vlahov-Perović i Siniši Topaloviću.

Nenad Lončarić vlasnički je preuzeo tvrtku AUTO-LONČARIĆ od Vladimira Lončarića. Tvrtka je zastupnik i serviser Subarua, a Nenad Lončarić, koji je upravljanje tvrtkom preuzeo 2016., bio je sa Subaruom višestruki prvak Hrvatske u reliju.

Lisa Marie Oxnard nova je direktorica u DOMOFERMU umjesto opozvanog Gerharda Buritsa. Dejan Kvesić ostao je na direktorskoj poziciji.

Davor Pavičić pridružio se Tomislavu Pavičiću kao suvlasnik tvrtke K G H iz Zagreba. Obojica su od ranije direktori.

Grigory Edel i Maxim Soloshchanskiy prebacili su na svoja imena vlasništvo TITAN NEKRETNINA sa zajedničke tvrtke TITAN GRAĐENJE.

INTERMEDIATOR iz Dubrovnika pripojen je TURA ADRIATIKU, koji je u vlasništvu Bahattina Aksoya i Kenana Kiliça (oni su bili i vlasnici INTERMEDIATORA), te Leyle Servet Ӧner Günçavdi i Kaana Kemala Önera.

Petra Novoselec nova je direktorica REMSSA iz Majerja (Petrijanec) umjesto Josipa Zebeca, i na toj se poziciji pridružila vlasniku Nikoli Novoselcu. Anica Novoselec ostala je prokuristica.

Otvoren je stečajni postupak za PRODUCTION AND FINANCE iz Umaga u vlasništvu Andree Donzellija. Tvrka ima blokiran račun zbog 1,6 milijuna kuna (od čega je 1,3 milijuna kuna dug Poreznoj upravi, koja je i podnijela zahtjev za otvaranje stečaja), a u posljednoj poznatoj bilanci (s kraja 2018.) potraživala je tri milijuna kuna, ali stečajni upravitelj Marko Plavetić nije mogao doći do aktualnih stanja jer nije dobio uvid u poslovne knjige, niti je uspio stupiti u kontakt s vlasnikom (i dosadašnjim direktorom).

24. travanj 2024 21:50