Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Knez i Raspudić preuzimaju nadzor Vinoplod-vinarije, likvidacija tvornice higijenskog papira…

26. Ožujak 2020.
Ante Raspudić i Darko Knez

Darko Knez novi je predsjednik NO-a VINOPLOD-VINARIJE iz Šibenika umjesto Silvane Ćapin, koja je sad članica NO-a. Ante Raspudić novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Sandre Duvančić koja nije više u NO-u, kao ni Ivica Lucić. Knez i Raspudić suvlasnici su METEOR GRUPE –LABUD, koja je pak većinski vlasnik BADELA 1862, u čijem je vlasništvu šibenska tvrtka.

Edmond Pinto novi je član Uprave ARENA HOSPITALITY GROUPA s mandatom od godine i pol dana, do 6. rujna 2021., kad završava mandat cijeloj Upravi na čelu s Reuelom Slonimom.

Tvrtka SHP INTIM PAPIR iz Pazina ide u likvidaciju. Tako je odlučio vlasnik, SLOVAKIAN HYGIENIC PAPER. Ta je pak grupacija jedan od najvećih proizvođača higijenskog papira u srednjoj i jugoistočnoj Europi i ima osam tvornica u šest država. SHP je pak u vlasništvu češkog investicijskog holdinga ECO-INVESTMENT, koji je, među ostalim, vlasnik i slovenske PALOME. Pazinska tvornica s 56 radnika od 2017. godine poslovala je s gubicima, a strojevi bi se, prema pisanju Glasa Istre, trrebali preseliti u novi pogon u BiH.

Marijana Zuanić nova je jedina članica Uprave dubrovačkih HOTELA MAESTRAL umjesto Julija Srgote.

Vojislav Andjelić novi je predsjednik Uprave DENTAL GRUPE iz Umaga umjesto Željka Bašića, koji je postao član Uprave. Novi član Uprave je i Karl Jonas Redin, a u Upravi je ostao Željko Gucunski. Prva je to posljedica ulaska slovenskog PRODENTA INTERNATIONALA u vlasničku strukturu tvrtke. Bašić i Gucunski dvojica su od ostalih osmero suvlasnika. 

Marijanu Điri dodijeljena je prokura u tvrtki ARFA SERVICES iz Zagreba.

Amela Despot preuzela je udjel Almedina Zukića u WOOD LINEU iz Ploča, i sad je jedina vlasnica tvrtke, kojom i sama upravlja.

Igor Bilbija novi je predsjednik NO-a tvtke LAUS CC iz Dubrovnika umjesto Marka Domijana, a Dragan Rudan njegov je zamjenik umjesto Hrvoja Dunatova.

Zdravko Gvozden novi je vlasnik i direktor OPUS DIGNUMA iz Zagreba umjesto Filipa Gvozdena, a prokuru je dodijelio Mariju Gvozdenu.

Marijan Trobiš novi je član i zamjenik predsjednika NO-a BOXMARK LEATHERA umjesto Gerharda Krausa.

Dosadašnji prokurist P.P.C-a BUZET Tadej Stanič imenovan je članom Uprave, i na toj se poziciji  pridružio Petru Orbaniću.

Dosadašnji član NO-a NARODNIH NOVINA Marino Bulat novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Vladislava Veselice, koji nije više u NO-u.

Barica Pretković Smonrata izašla je iz vlasničke strukture PHARMA NETA iz Zagreba, koji sad ima 51 suvlasnika.

Roman Barezovskiy novi je član Uprave tvrtke FLASH ENERGY (bivše CRNO ZLATO) iz Zagreba umjesto Anastasije Petričević. Alexey Frolov vlasnik je i direktor tvrtke koja ima benzinske crpke u marinama Veruda, Frapa, Hramina (Kornati) i u luci Krk.

23. travanj 2024 09:50