Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nova Provectusova biciklistička akvizicija, odlazak iz Uprave Hrvatske lutrije, preuzimanje Super stara u blokadi…

29. Listopad 2021.
Ivan Stipić, direktor i donedavni vlasnik tvrtke On-off

PROVECTUS CAPITAL PARTNERS nastavlja širenje biciklističkim sektorom. Nedavno su preuzeli KEINDL SPORT koji je sad preuzeo drugu zagrebačku tvrtku iz branše, ON-OFF. Riječ je o tvrtki koja ima webshop i sportski portal, zastupnik je niza brendova namijenjenih biciklizmu s razgranatom servisnom mrežom, a najpoznatiji je po Giant Storeu. Dosadašnji vlasnik Ivan Stipić ostaje direktor, a uz njega je na tu poziciju imenovan i jedan od trojice suvlasnika PROVECTUSA Marko Galić, koji sudjeluje i u upravljanju KEINDL SPORTOM.

Upravo je Stipić ljetos u Lideru upozorio na probleme u dobavnim lancima, pri čemu je korona (bila) samo dio priče: – Sada sve zapinje zbog nedovoljne količine sirovina za proizvodnju guma i drugih metalnih dijelova, pogotovo u Shimanovoj tvornici, zato što su kapaciteti u tvornicama u kojima se bicikli i dijelovi za njih proizvode smanjeni zbog epidemioloških restrikcija jer, primjerice, udaljenost između radnika na traci mora biti veća, a zapinje i zbog logistike, odnosno drastičnog poskupljenja kontejnerskog transporta i nedovoljne količine kontejnera i brodova iz Azije za ostatak svijeta – rekao je Stipić i procijenio da se situacija neće stabilizirati prije sredine 2023. On nije imao strpljenja čekati dotad.

Eugen Sunara više nije član Uprave HRVATSKE LUTRIJE, a Jasminka Lojen ponovno postaje predstavnica zaposlenika u NO-u umjesto Doris Vlah, koja je bila u NO-u od 2019.

Vukašin Simonović preuzeo je vlasnički i upravljački SUPER STAR iz Zagreba od Sebastijana Ćibarića. Račun tvrtke u blokadi je od srpnja.

U Sudskom registru potvrđeno je da je slovačka TATRAVAGÓNKA vlasnički preuzela TŽV GREDELJ od tvrtke HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ.

Andreas Grünbichler više nije član i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora tvrtke WÜSTENROT STAMBENA ŠTEDIONICA, a na njegovo mjesto došao je Andreas Senjak.

Vlasnik i direktor stolarije GRAND iz Županje Damir Vincetić imenovao je Ani Mariju Vincetić drugom direktoricom.

Tihana Ana Reljić više nije članica NO-a PASTORA – TVORNICE VATROGASNIH APARATA, a novim članom postaje odvjetnica Ksenija Čerin.

CESTE ŠIBENIK dobile su novi NO kojem je na čelu Zlatko Ćesić umjesto Ante Malenice. Njegov je zamjenik Ante Pržen umjesto Ivice Klarića, a u NO su ušli i Jakša Bojčić i Ivan Rajčić umjesto Frane Bilića, Zdravka Silova i Hrvoja Odaka.

Pavao Delić više nije prokurist FOCHISTE BELIŠĆE.

Bernhard Wodl i Peter Pullem više nisu zastupnici podružnica DEUTSCHE LUFTHANSE i AUSTRIAN AIRLINESA u Zagrebu. Njemačkog avioprijevoznika sad zastupaju Gabriella Galantis iz Italije i Konstantinos Cevelekos iz Grčke, koji je imenovan i zastupnikom podružnice AUSTRIAN AIRLINESA

Kseniji Šourek dodijeljena je prokura u ZAGREBTOWERU.

Beata Adrianna Glinska postala je prokuristica tvrtke SAVSKA 32.

Tomislav Antolović, Goran Markovac i Anto Žilić prestali su biti članovi NO-a MOSLAVINE, na mjesto predsjednika NO-a došao je Zlatko Nežić, njegov je zamjenik Branko Marijanović, a novi je član Milivoj Babić.

Zdravko Milaković novi je član NO-a KOMUNALCA PETRINJA umjesto Ivane Branimir Žugaj.

Nizozemski DSM INTERNATIONAL PARTICIPATIONS preuzeo je BIOMIN iz Vrbovca koji je do sada bio u vlasništvu austrijskog BIOMINA.

Darko Hodak više nije član NO-a VODOPRIVREDE DARUVAR.

Goran Gavrilović preuzeo je vlasnički i upravljački tvrtku JANDRAS iz Zagreba od Stele Stojković.  

17. travanj 2024 05:25