Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nove smjene u Holdingovim Robnim terminalima i Tržnicama Zagreb, vlasničke preinake u tvrtkama Stipe Matića, Makro mikro grupa preuzela Comel…

07. Siječanj 2022.
Marin Belić, direktor i suvlasnik Makro mikro grupefoto Linkedin

Nastavljene su smjene u podružnicama ZAGREBAČKOG HOLDINGA. U ROBNIM TERMINALIMA ZAGREB novim šefom imenovan je Ivica Tokmadžić koji je zamijenio Krunoslava Gašparića, a Božena Cvitanović imenovana je novom šeficom TRŽNICA ZAGREB umjesto Stanka Gačića.

Mladen Lesar postao je novi član NO-a PETROLA umjesto Tihomira Hubaka.

Jasna Divić postala je nova zamjenica predsjednika NO-a HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA umjesto Gordana Hanžeka.

RIBNJAK PISAROVINA ušao je u vlasničku strukturu tvrtke EKUPI, a napustila su je M SAN ULAGANJA. Inače, vlasnik je obiju tvrtki Stipo Matić, koji ima i vlasnički udio u EKUPI. Matićeva tvrtka RIBNJAK NARTA od M SAN ULAGANJA preuzela je i M SAN NEKRETNINE.

Također, Stipo Matić napustio je vlasničku strukturu POLJOPRIVREDNOG PODUZEĆA ORAHOVICA, a među vlasnike upisala se upravo njegova tvrtka AGRO INVEST GRUPA. Inače, POLJOPRIVREDNO PODUZEĆE sad ima ukupno 681 vlasnika.

Tajana Tomašević više nije prokuristica EKO-FLOR PLUSA.  

PLUTO BIDCO preuzeo je vlasništvo PET NETWORK INTERNATIONALA od tvrtke kćeri AMCE REX nakon što ju je pripojio. 

Blanka Kosjek postala je prokuristica RIJEKA TRANSA.

Alen Katić postao je predsjednik NO-a karlovačke GRADSKE TOPLANE umjesto Stjepana Mrežara, dosadašnja članica Odbora Nataša Petrak postala je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Mirne Špehar, koja ostaje u NO-u, a Vesna Joha nova je članice odbora umjesto Frane Kaleba.

INSTITUT RT-RK iz Osijeka promijenio je naziv u TTTECH AUTO. Posljedica je to promjene naziva tvrtke RT-RK AUTOMOTIVE iz Novog Sada u TTTECH AUTO, koja je većinski vlasnik (90 posto), a 10 posto drži Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka. Dosadašnjem direktoru Zvonimiru Kaprockiju u Upravi se pridružio Milenko Berić, koji je također postao direktor.

MAKROMIKRO GRUPA preuzela je vlasništvo nad COMELOM od Darka Capana. Umjesto njega nova je direktorica Lea-Maria Brigljević. Radojka Capan ostala je bez prokure koja je dodijeljena Meliti Stublić Šokec i Marinu Beliću.

Ana-Maria Kušić postala je prokuristica MADEXA, a Zdenka Majetić napustila je tu funkciju na kojoj je bila od 2007.

Nikolina Gligora postala je direktorica FLEKSBITA umjesto Zorana Kozačinskog.

Ivana Hero Ševerdija postala je direktorica RIJEKA PROMETA umjesto Spomenke Mičetić.

Helena Vrbat preuzela je vlasništvo i direktorsku funkciju u tvrtki ARDOR AVIS od Šabana Ibreljića.

Milan Filipović, inače dosadašnji član NO-a, postao je zamjenik predsjednika NO-a  KTD IVANJA.

17. travanj 2024 19:38