Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi čelnik Wienerbergera, promjene u Jysku, Croatia busu, Osilovcu...

26. Svibanj 2020.
Rajko Zelenika sad je jedini vlasnik Croatia busa

Jacob Brunsborg nije više član Uprave JYSKA, a Uffe Valbjørn Christensen novi je član NO-a umjesto Bettine Stig Larsen.

Ivan Zelenika nije više suvlasnik CROATIA BUSA. Njegov brat Rajko Zelenika sad je jedini vlasnik tvrtke, kao i GLOBTOURA MEĐUGORJE, u sklopu kojeg posluje zagrebački autobuser.

Dosadašnji član Uprave karlovačkog WIENERBERGERA Tin Ban imenovan je predsjednikom Uprave umjesto Maje Milinović. Boris Novosel ostao je član Uprave.

Luka Vrga nije više član Uprave OSILOVCA iz Feričanaca. Dosadašnji predsjednik Uprave Ivan Maričić sad upravlja tvrtkom kao jedini član Uprave uz prokuriste Vladimira Baričevića i Zlatu Riger Jukić.

Gábor Lehel novi je predsjednik NO-a WIENER OSIGURANJA VIENNA INSURANCE GROUPA umjesto Petera Franza Höfingera.

Direktorica PASTORA i dosadašnja predsjednica NO-a PASTORA – TVORNICE VATROGASNIH APARATA Ingrid Žnidarić imenovana je zamjenicom člana Uprave. Za to vrijeme miruje joj mandat u NO-u, pa je poziciju predsjednika NO-a PASTORA - TVA preuzeo dosadašnji zamjenik Konstantin Darmaniyan. U Upravi je još Mario Martić od 2009., a prokura je sad dodijeljena Željku Lekšiću

Vlasnik i direktor KEMOKOPA iz Dugog Sela Srećko Lovrić imenovao je još dvojicu direktora, Nenada Lovrića i Dejana Lovrića.

Vlasta Mataić nova je direktorica AGENCIJE ZA TEHNOLOŠKA ISTRAŽIVANJA I RAZVOJ (ATIR) umjesto Sanka Bakije.

Andrea Forenza nova je osoba na čelu GREENEXA iz Ogulina umjesto Paola Forenze.

Otvoren je i zaključen skraćeni stečajni postupak za BETA TEX PROMET iz Sesveta (Zagreb) zbog blokade računa od oko 37 tisuća kuna. Tvrtku registriranu za sakupljanje neopasnog otpada u veljači 2018. osnovao je Hašim Husić. Tri mjeseca kasnije vlasnički ju je preuzela Ana Gusić, a na direktorsku poziciju imenovala je Smilana Gusića. U listopadu te godine vlasnik postaje Branko Medić, koji u veljači 2019. postaje i direktor umjesto Gusića, sve dok upravljanje 1. travnja nije preuzeo stečajni upravitelj Valentin Jakovac. Tvrtka je u prvoj godini poslovanja ostvarila prihod od 25 milijuna kuna i iskazala je neznatnu dobit. Račun je bio u blokadi od srpnja prošle godine.

Miodrag Čavić novi je direktor vodoopskrbne tvrtke PRIVREDA iz Petrinje umjesto Zorana Zachnera.

Iz vlasničke strukture BIMONTA iz Kukuljanova (Bakar) izašlo je 16 suvlasnika, a ušle su dvije nove suvlasnice, pa sad ima 121 aktivnog suvlasnika.

Otvoren je stečajni postupak za PRODUCTION AND FINANCE iz Umaga. Nakon otvorenog skraćenog postupka javio se vjerovnik – Porezna uprava. Andrea Donzelli iz Bergama registrirala je u Umagu tvrtku u sektoru veleprodaje u rujnu 2017. U prvoj kompletnoj godini poslovanja ostvarila je 11 milijuna kuna prihoda i iskazala 5,36 milijuna kuna dobiti, na što je trebala platiti porez od oko 900 tisuća kuna. Do listopada prošle godine taj porezni dug narastao je na 1,3 milijuna kuna. Račun je blokiran od lipnja prošle godine.

24. travanj 2024 12:09