Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi šef NO-a OTP banke, promjene u upravama Boxmark leathera, Atlantske...

27. Travanj 2020.
Péter Csányi

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a OTP BANKE Péter Csányi imenovan je za predsjednika NO-a umjesto Antala Lászla Pongrácza, koji nije više u NO-u. László Kecskés napredovao je na poziciju zamjenika poredsjednika NO-a, a nova članica NO-a je Ibolya Rajmonné Veres. I preostala dva člana imenovana su nedavno - Zlatko Mateša u studenome prošle godine, a Zsolt Ardó prije mjesec dana.

Nives Komapre podnijela je ostavku na članstvo u Upravi BOXMARK LEATHERA, u kojoj je bila prethodne tri godine.

Ivica Šurković nije više izvršni direktor ATLANTSKE PLOVIDBE. Na toj je poziciji bio od prosinca prošle godine, a prije toga bio je 13 godina član Uprave.

Tvrtka A&R CARTON ISTRA promijenila je naziv u AR PACKAGING CROATIA. Riječ je o nekadašnjoj ISTRAGRAFICI, koju je prije godinu dana A&R CARTON AUSTRIA kupio od TDR-a, i prošlog je tjedna drugi put promijenio naziv tvrtke.

Lea Bedenejčić nije više direktorica INTERNET MALLA, a Dušan Zabrodsky i Petr Tomašek ostali su na direktorskim pozicijama. Kao novi vlasnik te web trgovine upisan je MALL GROUP umjesto dosadašnjeg SULLY SYSTEMA. Obje tvrtke registrirane su na istoj praškoj adresi, i dio su istog koncerna, kojeg je nedavno preuzeo fond PPF u vlasništvu najvećeg češkog biznismena Petra Kellnera.

Otvoren je predstečajni postupak za ALPRO-ATT iz Trogira u vlasništvu Tonćija Medića. Ovog proizvođača cijevi i spojnih dijelova iz plastičnih masa koji ima 74 zaposlenih blokirale su PBZ i Porezna uprava zbog 8,97 milijuna kuna potraživanja. Ukupne kratkoročne obveze iznose 35,84 milijuna kuna. U planu restrukturiranja predlaže se otpis 30 posto potraživanja (a devet ključnih dobavljača 15 posto otpisa), a ostatak bi se vratio za četiri godine. Bankama se pak predlaže da otpišu dospjele kamate, a krediti bi bili vraćeni za deset godina, uz kamatnu stopu od dva posto. No, u dokumentu koji je pisan na početku koronakrize navodi se da će cijeli plan trebati prilagoditi dodatnim učincima epidemije.

Mario Štefanić novi je i jedini član Uprave JADROAGENTA iz Rijeke umjesto Ante Sabalića.

Ivana Vučemil imenovana je direktoricom tvrtki VMD STANDARD iz Zagreba i IVAMIL iz Popovače, u kojima je direktor, ujedno i vlasnik, Željko Vučemil, a prokurist je Josip Vučemil.

OV-ODRŽAVANJE VAGONA, tvrtka u vlasništvu HŽ CARGA, postavila je upravu s predsjednikom Dejanom Kosom i članom Igorom Camplinom umjesto dosadašnjeg direktora Borisa Gobca. Također su u NO ušle Jasna Jelavić i Marijana Karlović.

John William Brady opozvan je s pozicije člana Uprave TDR-ove tvrtke ADISTA, a dosašnji predsjednik Uprave Igor Macura ostao je na čelu tvrtke kao jedini član Uprave.

Država je izašla iz vlasničke strukture BUJE-EXPORTA, nakon što je prodala 0,95 posto udjela u tvrtki koja trguje drvom i drvnim proizvodima i sad ima 18 suvlasnika.

Damir Brčić prestao je biti prokurist tvrtki IMPLANT CENTRE MARTINKO i ZDRAVSTVENI TURIZAM MARTINKO iz Zagreba nakon samo šest mjeseci prokure.

Ivana Kalanj nije više suvlasnica SERENGETIJA iz Zagreba, koji je opet u isključivom vlasništvu osnivača Gorana Kalanja.

Mia Lolić Klisović nova je direktorica PLINARE iz Splita umjesto Nikole Stojanca.

Saša Muschet novi je član NO-a RIJEKA PROMETA umjesto Roberta Maršanića.

Gregor Erbežnik preuzeo je vlasnički udjel u BURIN YACHT CHARTERU iz Sukošana od Gregora Šubica. Dvojica preostalih suvlasnika su Dane Hawlina i direktor Jozsef Tot (preko svoje tvrtke LEUKOTHEA).

Draženka Hlapćić nije više članica Uprave tvrtki ELEKTROMEHANIKA i ELEKTROMEHANIKA-TRGOVINA iz Velikog Lovrečana (Cestica), koje sad opet sam vodi vlasnik Dražen Zebec.

23. travanj 2024 15:53