Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Opoziv iz Uprave Žita, smjene na čelu Zaštite-Zagreb, Noki securityja…

18. Studeni 2019.
Marko Pipunićfoto Dražen Lapić/Lider

Saša Pajdić opozvan je iz Uprave ŽITA, nakon manje od godinu dana. U Upravu tvrtke Marka Pipunića imenovan je 15. studenoga 2018., a opozvan 9. listopada ove godine.

Mjesec dana nakon vlasničkog preuzimanja ZAGREB-ZAŠTITE Anamaria Klemm dosadašnjem predsjedniku Uprave Marku Sauerbrunnu dodijelila je prokuru i Borisa Lončarića imenovala trećim članom Uprave. Ona je također u Upravi od preuzimanja tvrtke, kao i Ivan Timek.

Ante Šajgo opozvan je s dužnosti direktora zaštitarske tvrtke NOKI SECURITY. Mario Mikulić ostao je direktor, a Mirko Norac-Kevo prokurist. Ante Norac-Kevo osnovao je tvrtku krajem 2015.. Treću godinu poslovanja završio je sa čak 350 zaposlenih, 27 milijuna kuna prihoda i već ostvaruje dobit.

Robertu Bogdaniću dodijeljena je prokura u HANZA MEDIJI.

Tomislav Tot novi je direktor LTH ALUCASTA iz Čakovca. Tu poziciju od početka studenoga s njim dijeli dosadašnji direktor Iztok Plantarič.

Mirjana Viduka Varenina nova je povjerenica predstečajne nagodbe za trgovca kožom REKO iz Soblinca (Zagreb) umjesto Lovre Badžima.

Dosadašnji prokurist NEORESA iz Murskog Središća Stefan Andreas Kresta na direktorskoj poziciji pridružio se Nikici Kresti, vlasnici tvrtke specijalizirane za proizvodnju medicinskih kompresivnih čarapa i poveza, bešavnog donjeg rublja i sportske odjeće. Prokura je dodijeljena Niki Kresti i Klementini Belužić.

Alexander Petr nije više prokurist ALUFIXA iz Zagreba.

Damir Brčević novi je prokurist tvrtki IMPLANT CENTRE MARTINKO i ZDRAVSTVENOG TURIZMA MARTINKO (nakon što je prokura u drugoj tvrtki krajem rujna oduzeta Filipu Starčeviću).

Klaudio Šegarić nije više član nego Predsjednik Uprave HOTELA CAVTAT, a nova članica dvočlane Uprave je Sunčica Sakoman.

Igor Krnojelac nije više direktor u MILŠPEDU iz Svete Nedelje. Tvrtku sad samostalno zastupa Ognjen Bojanac, uz prokuristicu Petru Mostarčić Iković.

Giorgio Del Fabro izašao je iz vlasničke strukture S. C. METALNIH KONSTRUKCIJA. Suvlasnici tvrtke iz Križevaca, koja zapošljava više od 40 ljudi i lani je ostvarila 53 milijuna kuna prihoda, ostali su talijanski M.E.P.-MACCHINE ELETTRONICHE PIEGATRICI, te Roberto Mansutti i Gianandrea Del Fabro.

Željko Ivković preuzeo je vlasnički RUDAR-TRGOVINU od Ivice Lovrenovića, umjesto kojeg je i direktor. Tvrtka iz Zagreba za skupljanje otpada prošle je godine imala 46 milijuna kuna prihoda i iskazala 138 tisuća kuna dobiti.

Vladko Borić i Marija Delimar zamijenili su dosadašnje funkcije u MEDIS ADRIJI. Borić je bio direktor, a sad mu je dodijeljena prokura, a prokuristica Delimar imenovana je direktoricom. Uz njih dvoje, direktoricom je imenovana i Maja Strnad Cestar, a Erna Slana nova je prokuristica.  Hrvatska tvrtka u vlasništvu je slovenskog Medisa, bavi se marketingom i prodajom farmaceutskih proizvoda i pokriva gotovo cijelu jugoistočnu Europu. Posljednjih pet godina udvostručila je prihode – do 39 milijuna kuna, i ima 37 zaposlenih.

20. travanj 2024 14:33