Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pojačanje u Upravi Ghetaldus optike, novi suvlasnik Nucleusa, promjene u agenciji Ivice Blažička…

30. Listopad 2020.
Mirko Kokanović, Ghetaldus Optikafoto Ratko Mavar

Toni Jermaniš novi je član Uprave GHETALDUS OPTIKE, pa je dosadašnji direktor Mirko Kokanović postao predsjednik Uprave.

Mato Božić novi je suvlasnik osječkog NUCLEUSA, kojeg je osnovala Anđa Pipunić, sestra vlasnika ŽITA Marka Pipunića. Božić je pouzdani Pipunićev menadžer – među ostalim je član Uprave ŽITA, predsjednik Uprave NOVOG AGRARA i predsjednik NO-a TVORNICE ULJA ČEPIN. 

Vlasnik osječkog HB PRODUKTA Branimir Halusek povukao se s pozicije prokurista i prokuru je dodijelio Katarini Jelić Halusek. Zoran Zolaj ostao je direktor tvrtke koja proizvodi, prodaje i montira aluminijsku i PVC stolariju.

Oleg Šimić prenio je suvlasnički udjel u VOX-NOGOMETU sa svoje agencije za sportski marketing  VOX-ZAGREB na svoje ime. Istog je dana u Sudskom registru objavljeno da je Josip Ivičić postao suvlasnik VOX-ZAGREBA (uz Šimića, kojem se u siječnju pridružio kao direktor). Drugi suvlasnik VOX-NOGOMETA je televizijski komentator sportskih događaja Ivica Blažičko.

Donald Blašković novi je i jedini član Uprave 1. MAJA LABIN umjesto Alena Golje, koji je opozvan nakon što je 12 godina bio na čelu komunalne tvrtke u vlasništvu Labina i okolnih općina.

Na zahtjev Fonda za zaštitu okoliša i Porezne uprave pokrenut je stečajni postupak za tvrtku AUTI MARE iz Varaždina zbog duga od 32 tisuće kuna prema njima. Tu tvrtku za trgovinu i usluge osnovala je bez zaposlenih početkom ožujka 2018. Marija Žorat, da bi samo pet mjeseci kasnije vlasništvo i upravljanje preuzela Silvija Vinceljak, vlasnica obrta GLANC ČISTO, kojeg je odjavila prošle godine. Za 2018. godinu AUTI MARE prijavio je 24 milijuna kuna prihoda i iskazao neznatnu dobit od 3600 kuna. Financijski izvještaj za 2019. nije podnesen, a račun je blokiran od 15. svibnja 2019. Za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovana je Anita Velić Fabijanić, a stečajno ročište zakazano je za 3. prosinca u Varaždinu. 

Marinko Laštro izašao je iz vlasničke strukture PELOT GLOBEA iz Zagreba, a prije toga je prestao biti prokurist. Direktor Dražan Mišura i Dejan Mašović, koji su s Laštrom osnovali tvrtku, ostali su suvlasnici.

Dario Bilić pridružio se vlasniku BILOGA Domagoju Popiću na direktorskoj poziciji.

Marija Gilming Vintar izašla je iz suvlasništva u tvrtki CIRCLEBLUE. Novi suvlasnici su INVENTION STUDIO Juraja Mucka i Sunčane Matijašević Mucko, MINTAKA TECH Saše Jurića i VERAX SAVJETOVANJE Hrvoja Somuna. Tomislav Vintar ostao je suvlasnik i direktor, ali na toj mu se poziciji pridružio Matěj Sloup.

Josip Grubišić i Dragutin Ljubej vlasnički su preuzeli PRESING iz Osijeka od Verice Nađ, koju je Grubišić zamijenio na direktorskoj poziciji.

Dosadašnji prokurist tvrtke ELIGO PARTNER Hrvoje Moćan preuzeo je direktorsku poziciju od Krunoslava Lovrenčića, a Tomu Gojaniju dodijeljena je prokura. Sva trojica suvlasnici su tvrtke zajedno s Goranom Batušićem.

19. travanj 2024 08:40