Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Preminuo dugogodišnji predsjednik Uprave Čazmatransa – nove, preuzimanje automat klubova Vulkan, Diba u predstečaju…

22. Prosinac 2020.
Dragan Marinović

Dugogodišnji predsjednik Uprave ČAZMATRANSA – NOVE Dragan Marinović preminuo je 20. studenoga u 64. godini. S kraćim prekidom bio je na čelu tvrtke od prosinca 2006. Za novog je člana Uprave imenovan Damir Pavlović,  a  nedavno je članicom Uprave imenovana dotadašnja prokuristica Branka Mikuleta.

Otvoren je predstečajni postupak za tvrtku DIBA iz Suhopolja težak oko 91 milijun kuna. Mali vjerovnici (do 15.000 kuna) trebali bi biti isplaćeni u punom iznosu do kraja 2021., a ostalima se predlaže otpis 50 posto potraživanja, s tim da bi nakon počeka od godinu dana banke ostatak od 35 milijuna kuna dobile u idućih devet godina, a dobavljači svoju polovinu, devet milijuna kuna, u pet godina. Tvrtka u vlasništvu Ljerke Blažević (koja je i direktorica) i Joze Silovića obrađuje 2145 hektara zemljišta u koncesiji, još 6500 hektara ima u kooperaciji i silose kapaciteta od 15.000 tona. U prijedlogu predstečajnog plana navodi se da se početkom godine iz tvrtke zbog zdravstvenih problema morao povući Ilija Blažević, koji je vodio veći dio poslovanja, i da su se pojavili mnogi problemi 'od kojih neki vuku korijene iz prijašnjih godina'. Predstečaj je pokrenut i za tvrtku kćer SILOSE PITOMAČA.

Hemmo Maarten Parson novi je zamjenik predsjednika NO-a HEINEKENA umjesto Marka Piet-Jana Ruttena.

OLYMPIC GROUP je preko svoje latvijske podružnice od RITZIO INTERNATIONALA preuzeo stobrečku INTERNATIONAL EVONU koja upravlja lancem od 50-ak automat klubova Vulkan.

S.OLIVER HR dobio je umjesto Mathiasa Arthura Eckerta trojicu novih direktora: Volkera Klausa Christa, Olivera Heina i Claus-Dietricha Lahrsa. Na direktorskoj poziciji ostao je i Marko Arsenovič, a Hrvoje Bračić zadržao je prokuru.

Nada Buljević Vlačić i Davorin Profeta novi su članovi Uprave tvrtke KAUFMANN I HOFMANN te su se pridružili dosadašnjim članovima Uprave Fabianu Kaufmannu i Svenu Vorihu. Njima dvojici u Upravi VESELOGA KUTKA pridružile su se Neda Buljević Vlačić i Ana Brezak Mak.

Tomislav Bradić podnio je ostavku na mjesto člana Uprave JADRAN-IMPEXA iz Kastva i izišao je iz vlasničke strukture u kojoj su ostali predsjednik Uprave Ozren Hodanić i Milenka Omelić.

Ivan Safundžić novi je član Uprave JADRANA iz Crikvenice pa od 1. prosinca predsjednik Uprave Goran Fabris tvrtku više ne zastupa pojedinačno i samostalno, već sa Safundžićem.

Nakon što je slovenski KOLEKTOR ETRA postao suvlasnik čakovečkog PRIMABIROA (uz direktora Željka Mezgu), tvrtka je dobila NO. Predsjednik NO-a je Viktor Mezga, njegov zamjenik Peter Novak, a članovi Vlasta Mezga, Vanja Filipić i Nino Slavić.

Četiri mjeseca nakon što je postao suvlasnik MREŽNIH TEHNOLOGIJA VERSO (MTV) Mario Gerenčir pridružio se i u Upravi osnivaču Mladenu Tabaku, koji se pak pridružio kao direktor Gerenčiru u ALTIMI, tvrtki u vlasništvu MTV-a.

Vlasnik ŠIŠKE iz Štitara Mijo Ćošković povukao se s direktorske pozicije i dodijelio si prokuru, a direktorom je imenovao Antuna Ćoškovića.  

Branko Šlivarić više nije direktor u tvrtki BETA TAU BETA, koju sad samostalno vodi Vlatko Malović.

Dario Perak novi je član Uprave dubrovačkog AUTO PERAKA umjesto Marine Perak, kojoj je dodijeljena prokura.

Vlasnik i član Uprave distributera stakla KRISTALA iz Brezovca (Bjelovar) Darko Vranešić imenovao je u Upravu Snježanu Maslak.

26. travanj 2024 05:38