Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene kontinuiteta u Auto Hrvatskoj, smjene u Calucemu i Pan-peku, Komakovo pripajanje Pivovare…

23. Srpanj 2020.
Bogdan Tihava, Auto Hrvatska

Bogdan Tihava zamijenio je poziciju glavnog izvršnog direktora AUTO HRVATSKE za poziciju predsjednika Upravnog odbora, na kojoj je naslijedio Igora Brigljevića, koji se povukao na poziciju zamjenika predsjednika UO-a umjesto Zlatana Jabučara koji više nije član UO-a. Novi mandat kao članovi UO-a dobili su Robert Srebrenović, Ante Belamarić i Velimir Marović, koji je i novi glavni izvršni direktor umjesto Tihave. Ostala četvorica izvršnih direktora – Robert Srebrenović, Alen Vuksan –Ćusa, Mario Fabek i Zvonko Merkaš - ostali su na svojim pozicijama. 

Mihajlo Marković novi je član Uprave CALUCEMA umjesto opozvanog Gordana Pejkovića.

Artur Zbigniew Olech novi je član Uprave PAN-PEKA umjesto Hrvoja Tretinjaka, a u Upravu je ušao i Ivan Gospodnetić.

Ivan Komak PIVOVARU OSIJEK pripojio je svojoj tvrtki majci OSJEČKOJ PIVOVARI, koja je u većinskom vlasništvu Andreje Komak, odnosno njene tvrtke DITTA TRADE koje je registrirana u Sloveniji.

Sanja Olujić odlukom Radničkog vijeća nova je članica NO-a HRVATSKOG OPERATORA PRIJENOSNOG SUSTAVA (HOPS) UMJESTO Silvane Boban.

Dosadašnji član NO-a HŽ INFRASTRUKTURE Anto Ilčić postao je zamjenik predsjednika NO-a.

Predsjednik Uprave KONČARA i dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a KONČAR-DST-a Gordan Kolak izabran je za predsjednika NO-a, umjesto Darinka Bage, koji je početkom godine otišao u mirovinu. U NO-u više nisu Miroslav Poljak i Davor Mladina, a novi članovi NO-a su Ivan Bahun, Josip Ljulj i Miki Huljić.

Tvrtka ABB iz Zagreba, koja posluje u sklopu istoimene globalne tehnološke kompanije ukinula je NO.

Janko Zubić novi je zamjenik predsjednika NO-a PHARMA NETA umjesto Zlatka Barišića. Novi članovi NO-a su Danica Mihaljević, Jadranka Filipović, Nada Vrebčević, Sven Pavlić, Zora Šeremet i Zrinka Vrkljan umjesto Branke Galešić, Domagoja Lukačina, Jasne Tušek, Lucije Milanović Litre, Marka Šibalića i Zlatka Kosa. Predsjednik NO-a Miro Palac dobio je novi mandat, a u NO-u je ostala i Zrinka Akrap.  

Stevan Vujošević od veljače je predsjednik Uprave MONDELEZA umjesto Milene Vušak, koja je tu poziciju napustila s krajem prošle godine.

Kristina Vedriš nova je prokuristica HETA ASSET RESOLUTION HRVATSKA umjesto opozvanog Ewalda Felbara koji je ostao i bez direktorske pozicije u tvrtki kćeri ALPE-ADRIA POSLOVODSTVU.

Miljenko Vaić novi je zamjenik predsjednika NO-a riječkog PREHRAMBENO INDUSTRIJSKOG KOMBINATA umjesto Vladimira Fornažara, koji ostaje član NO-a.

Goranka Nedeljko nova je članica NO-a ČATEKSA umjesto Verice Žlabravec.

LB KARLOVAC PLASTICS iz Vojnića promijenio je naziv u DW REUSABLES. Tvrtka se zvala KAPLAST do 2015., kada je nazvana DS SMITH PLASTICS, a u ožujku mijenja ime u LB KARLOVAC PLASTICS. Tada je kao novi vlasnik u Sudski registar uknjižen LB UK HOLDCO LIMITED iz Manchestera umjesto nizozemskog DS SMITH PACKAGING HOLDINGA.

Ferenc G. Kovács novi je, treći direktor tvrtke ISTYLE iz Zagreba umjesto Marka Grubišića.

Dražen Turkalj novi je član NO-a osječkog UNIKOMA umjesto Marinka Mileusnića.

REGENERACIJA iz Zaboka smanjila je peteročlani NO za dva člana, pa u NO-u više nisu Branko Zbodulja i Dražen Čvek.

Vlasnik PROTEINA iz Bobote (Trpinja) Dragutin Rusmirović i Miroslav Rusmirović napustili su upravljanje tvrtkom. Direktoricom je imenovana Biljana Rusmirović.

Ivani Durbek opozvana je prokura u OTIS DIZALIMA iz Zagreba.

Stela Čupić i Nensi Muslimović nove su prokuristice u tvrtki C.M.G.C. iz Pule.

Otvoren je stečajni postupak nad ČOPRA MODOM iz Donje Lomnice (Velika Gorica). Tvrtka u vlasništvu direktora Nedima Čopre otvorila je predstečajni postupak nakon blokade računa. Utvrđene su ukupne obveze od oko 18 milijuna kuna. Planirano je da neosigurani vjerovnici prepolove svojih 12 milijuna kuna potraživanja, a ostatak naplate nakon godine počeka u naredne četiri godine. Pet milijuna potraživanja razlučnih vjerovnika OTP LEASINGA i ERSTE&STEIERMÄRKISCHE S-LEASINGA namirilo bi se iz imovine. Međutim, tvrtka nakon deblokade računa za vrijeme predstečaja nije uplaćivala doprinose za plaće, pa je otvoren stečaj i za stečajnog upravitelja imenovan je Davorin Kapustić.

Erhan Hür novi je član Uprave DOGUS MARINA HOTELA umjesto opozvanog Buraka Baykana.

Krešimir Krog najprije je preko KREŠIMIR-FUTURE preuzeo MIKOM od Mladena Husića, a sad ga je pripojio matičnoj tvrtki.

Mislav Boić novi je predsjednik NO-a tvrtke KOMUNALAC POŽEGA umjesto Ante Pavličevića.

Ugostitelj Stjepan Dunatov pokrenuo je likvidaciju svoje tvrtke PREKO UGOSTITELJSTVO nakon što je sjedište preselio iz Preka na Ugljanu u Zagreb. Tvrtka je osnovana krajem 2017., sljedeće dvije godine poslovala je pozitivno i dosad nije imala javno iskazanih dubioza.

27. srpanj 2024 02:04