Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Jaki MOL-ovi ljudi u Upravi Ine, TUI postavio svoju direktoricu u Karismu, Duka otišla sa Z1 Televizije…

11. Ožujak 2021.
MOL-ov glavni financijaš József Simola novi je član Uprave Ine

U Sudskom je registru objavljeno da su od početka veljače novi članovi Uprave INE József Farkas Simola i Ferenc Zoltán Horváth umjesto Ákosa Székelya i Zsolta Pethőa. Imenovani su do 31. ožujka 2024., dokad je produžen mandat i predsjedniku Uprave Sándoru Fasimonu. Novi članovi Uprave iznimno su jaki igrači MOLA. Simola je od 2011. bio financijski direktor cijele grupacije, a Horváth je bio izvršni dopredsjednik kompanije za rafinerijsko poslovanje. Od početka travnja prošle godine petogodišnji mandat dobili su hrvatski predstavnici u Upravi koje je imenovala Vlada - Barbara Dorić, Darko Markotić i Niko Dalić.

Od 1. ožujka Goran Pleše imenovan je na poziciju operativnog direktora Ine za Rafinerije i marketing umjesto Stjepana Nikolića. Pleše je započeo karijeru u INA GRUPI 2005. Radio je na raznim pozicijama unutar Kontrolinga Ine, a u međuvremenu je obnašao i pozicije glavnog financijskog direktora te direktora Korporativnih poslova CROSCA i STSI-ja. U listopadu 2018. imenovan je članom Uprave PETROKEMIJE, zatim u siječnju 2020. nastavlja svoju karijeru na poziciji direktora Kontrolinga INA GRUPE. Magistrirao je ekonomiju te završio postdiplomski studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Nikolina Misir nova je predsjednica Uprave KARISMA HOTELS ADRIATICA umjesto Marinka Benića. Misir je menadžerica tvrtki u vlasništvu TUI-ja, koji je preuzeo FORTENOVINIH 33,3% vlasništva u KHA-a. U Upravi više nije Nemanja Kostić.

Miljenko Ćurić novi je direktor Z1 TELEVIZIJE umjesto Renate Duke. Duka ostaje članica Uprave starog vlasnika PEVEXA. Ćurić je izbor novog vlasnika, KODIAK TRADEA Hrvoja Milasa.

Ante Viljac novi je član NO-a splitskog VODOVODA I KANALIZACIJE umjesto Josipa Vrdoljaka.

Anti Franotoviću dodijeljena je prokura u 24SATA.

Trgovac namještajem i opremom za dom HARVEY NORMAN CROATIA dopunio je predmet poslovanja – registrirao se i za distribuciju osiguranja.

EUROCABLE GROUP preoblikovao se iz d.d.-a u d.o.o. i ukinuo NO. Dosadašnji dioničari Marija Franić, Ernest Tolj i SAINT HILLS Rafaela Marića sad su suvlasnici. Irena Križan nije više u Upravi, koja sad ima dvoje članova – predsjednicu Tihanu Stupnišek i Mihaela Marića.

Marko Dvorski novi je član i predsjednik NO-a HEP-TELEKOMUNIKACIJA umjesto Snježane Pauk.

Dino Butorac pridružio se u Upravi RB-AUTA osnivaču Robiju Butorcu i Vesni Butorac.

Suvlasniku PRO WOODA iz Đurđenovca Hrvoju Vampovcu i Mirjani Vampovac dodijeljena je prokura u toj tvrtki.

Domagoj Njegovan nije više prokurist u riječkom TRANSAGENTU.

Dosadašnji prokurist riječke tvrtke IND-EKO Željko Šmitran prešao je na direktorsku poziciju, na kojoj je i vlasnik Ilija Šmitran, a Sofija Šmitran ostala je prokuristica.

Damir Škugor novi je zamjenik predsjednika NO-a pulske PLINARE umjesto Davorke Tancer.

Zaključen je stečajni postupak nad tvrtkom SAGA iz Šibenika (suvlasnici Vinko Jurković, Zvonimir Čović i Nikica Kalauz). Od 43,4 milijuna kuna priznatih potraživanja iz stečajne mase isplaćeno je 15,2 milijuna kuna.

Ana Vrsaljko Metelko nije više partnerica u odvjetničkom društvu ŽURIĆ I PARTNERI.

Roko Stipan Sumić pridružio se Nadi Sumić i Stipi Sumiću kao suvlasnik i direktor N.S.ŠPORTA iz Zagreba, koji je distributer brenda anatomske obuće Birkenstock za Hrvatsku.

Renata Hižak pridružila se kao suvlasnica GRAFKO-CASPARA iz Varaždina Liboru Weiseru i Damiru Hižaku, koji upravljaju tvrtkom.

Marino Radović novi je direktor virske komunalne tvrtke ČISTI OTOK umjesto Ante Josipa Šikića. Tvrtka ima i nove čelnike NO-a. Igor Blažević novi je predsjednik NO-a umjesto Mate Radovića, a Veseljko Orlić njegov je zamjenik umjesto Branimira Begonje.

Paula Čandrlić-Mesarić imenovana je za privremenu stečajnu upraviteljicu GOMOLAVA-ŠPEDA. Račun tvrtke Antuna Plivelića od kraja 2019. je u blokadi teškoj 9,3 milijuna kuna.

Pokrenut je prethodni stečajni postupak za zadarski PATRIOT Senke Polovine zbog blokade računa teške 2,7 milijuna kuna. Tvrtka je još u rujnu 2016. s vjerovnicima sklopila predstečajnu nagodbu.

Miroslav Bartolinčić nije više direktor u TEB AUTOMATICI. Na toj poziciji ostao je Srđan Marjanović, uz dvojicu prokurista – vlasnika i bivšeg direktora Nenada Čukmana i Damira Čukmana.

23. travanj 2024 12:56