Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu MIV-a, ostavka u Generali osiguranju, odlazak Kotarca iz Beiersdorfa…

17. Srpanj 2020.
Krešimir Kranjčec

Dosadašnji član Uprave METALSKE INDUSTRIJE VARAŽDIN Krešimir Kranjčec novi je predsjednik Uprave umjesto Marina Dražina. Kranjčec je ušao u Upravu u travnju, zajedno sa Smiljanom Hrenom, koji ostaje član Uprave. MIV ima i novi NO, na čelu s dosadašnjim članom NO-a Tomislavom Delićem (umjesto bivšeg Varteksovca Zorana Košćeca). Njegov zamjenik je Manfred Deutenhauser umjesto Hrvoja Paukovića. Novi članovi NO-a su Michael Herbeck i Manfred Johann Ilg. Iz NO-a je izašao i Ivan Fabijančić.

Ana Marija Vidović podnijela je ostavku na članstvo u Upravi GENERALI OSIGURANJA.

Peter Koyš novi je direktor BEIERSDORFA umjesto Branka Kotarca, koji je u Upravi bio punih dvadeset godina.

Giuseppe Giacomini novi je član Uprave tvrtke ACCIAIERIE BERTOLI SAFAU (ABS, bivša VALJAONICA CIJEVI SISAK) umjesto Andree Chittara.

Marku Znaoru dodijeljena je prokura u TANKERSKOJ NEXT GENERATION.

Katija Križan nova je zamjenica predsjednika NO-a EURO DAUSA iz Splita umjesto Radoslava Lavrića.

Ana Marinović nova je članica NO-a LUKE PLOČE umjesto Tonke Lovrinov.

Željki Prtorić dodijeljena je prokura u AMEC RIJEKATEKSTILU.

Tvrtka SOBOČAN INTERIJERI iz Murskog Središća promijenila je naziv u SOBOČAN.

Nastavljene su promjene povezane s čišćenjem vlasničke strukture u građevinskoj tvrtki GRAVIA iz Osijeka. Nakon što je prije mjesec dana direktor Tomislav Ravlić postao suvlasnik, a iz suvlasništva je izašlo petero dotadašnjih suvlasnika, sad ih je izašlo još dvanaestero, pa je sad tvrtka u vlasništvu Vladimira Držaića, Iris Ravlić i Tomislava Ravlića. Dosadašnji član Uprave i donedavni suvlasnik Ante Herceg podnio je ostavku na članstvo u Upravi, ali je izabran za novog predsjednika NO-a umjesto Borislava Zorića. Dosadašnja članica NO-a Iris Ravlić izabrana je za zamjenicu predsjednika NO-a umjesto Josipa Papića, a u NO je kao treći član ušao Kornelije Ravlić.  

Vlasnik H.K.O.-a iz Zagreba Alan Kurjak prestao je biti prokurist. On je bio direktor te tvrtke koja se bavi prodajom medicinske opreme do 2017., kad je upravljanje preuzela Ana Martinović Kurjak.

Belgijski MITO POLYMERS, koji posluje u sklopu grupacije INTERPOLIMERI izašao je nakon tri i pol godine iz suvlasništva u tvrtki FOST NOVI, koja je opet je u isključivom vlasništvu jedinog člana Uprave Petra Pastuovića.

Predrag Sekulić novi je član NO-a SISAČKOG VODOVODA umjesto Luce Gašpar Šake.

Andrea Kyre nije više direktorica u MAURER ELECTRONICSU SPLIT. Na direktorskim pozicijama ostali su Klaus Pater Bastian i Dalibor Starčević.

Marinko Bagarić nije više član Uprave KOPRIVNICA PLINA. Dosadašnji predsjednik Uprave Dean Gnjidić imenovan je direktorom, a novi ljudi su Milan Vondráček na direktorskoj poziciji i prokurist Božidar Đurković. Tvrtku je od koprivničkog KOMUNALCA vlasnički preuzeo RWE, koji je promijenio naziv u E.ON HRVATSKA.

Dosadašnji prokurist tvrtke BOE CROATIA Günter Schüller imenovan je jednim od trojice direktora umjesto Rudolfa Massima. Tvrtka upravlja garažom u riječkom Zapadnom trgovačkom centru.

19. travanj 2024 09:37