Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Pan-peka, predstečajni sporazum za Plamegal – trio, novi Upravni odbor Ivkoma…

24. Kolovoz 2021.
Branko Putarek

Dosadašnji član Uprave PAN-PEKA Ivan Gospodnetić novi je predsjednik Uprave umjesto Jánosa Királyja. Krešmir Mikić ostao je član Uprave.

Potvrđen je predstečajni sporazum za PLAMEGAL – TRIO težak 26,4 milijuna kuna. Obiteljska tvrtka iz Rugvice u vlasništvu Ive Mršića i Simeune Mršić, koji njome i upravljaju, proizvodi plastičnu ambalažu. Najprije je dobavljačima predloženo da otpišu 50% od 12 milijuna kuna potraživanja, ali to nije prošlo. U konačnici je tvrtka pristala da i kreditori i dobavljači dobiju puni iznos potraživanja, a oni su pristali da se povrat, nakon godine dana počeka, rastegne na iduće četiri godine. U planu restrukturiranja od 6. listopada prošle godine napominje se da pandemija ima iznimno pozitivan utjecaj na poslovanje uslijed povećanja potražnje za ambalažom za dezinfekciona sredstva, zbog čega je Uprava očekivala znatno povećanje prihoda već u 2020. Međutim, iako je u prošloj godini broj zaposlenih povećan s deset na 18 i gubici smanjeni s 12 milijuna kuna na 2,6 milijuna kuna, prihodi su pali za dramatičnih 64% – s 18,6 milijuna kuna na 6,7 milijuna.

Branko Putarek novi je predsjednik Upravnog odbora ivanečke komunalne tvrtke IVKOM umjesto Marija Kramara. Njegov je zamjenik Igor Tompić umjesto Predraga Mačeka, koji ostaje u Upravnom odboru, kao i Srečko Kramarić. Novi su članovi UO-a Zdravko Križek, Mario Lukavečki i Mario Možanić umjesto Anite Kos, Dražena Časeka i Marija Canjuge.

Nikolina ZubićIgor Knez i Domagoj Mikašek novi su prokuristi u STRABAGU, koji sad u Upravi ima direktora i 24 prokurista. Slična je situacija i u hrvatskoj podružnici STRABAGA AG, gdje je Mikašek imenovan za trinaestog zastupnika podružnice matične austrijske tvrtke.

Mato Zubak novi je član NO-a NEXEA.

COTRA Miljenka Haceka ušla je u vlasničku strukturu ELKE, u kojoj je nedavno slovenska ISKRA preuzela većinsko vlasništvo upravo od Hacekove COTRE.

Goran Gelić nije više direktor u putničkoj agenciji MERIDIEN TEN iz Splita.

Hrvoje Habjanec i Luka Copić pridružili su se Marku Špegaru na direktorskim pozicijama u GASTROBIT – GRC GRUPI iz Dugog Sela, a Tomislav Copić nije više direktor.

Vlasnik tvrtke DEPROMO iz Širokog Polja (Đakovo) Ivan Tokić vratio se nakon godine i pol na direktorsku poziciju, a Marini Tokić, koja je u međuvremenu upravljala tvrtkom, dodijelio je prokuru.

19. travanj 2024 12:32