Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Studenac postavio svoje ljude u Pemo, pojačanje u Upravi IN2, Metus pripojio osam tvrtki…

22. Veljača 2022.
Andrija Topić

Nakon što je STUDENAC preuzeo vlasništvo nad dubrovačkom tvrtkom PEMO od Lovorka Miloševića, Antoniji Ćoran u Upravi se pridružio Andrija Topić, koji je do travnja prošle godine bio član Uprave TOKIĆA. Promjene su se dogodile i u NO-u, u kojem je Michał Wojciech Seńczuk na mjestu predsjednika zamijenio Miloševića, Michał Andrzej Halwa je postao novi zamjenik predsjednika NO-a umjesto Željana Miloševića, a Dragan Baškarad je postao novi član Odbora, dok su ga Maja Sršen i Zora Milošević napustili.

Završen je skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom ZVONIMIR TGP u vlasništvu Nevenke Gašparović koji je bio otvoren na prijedlog Financijske agencije zbog duga od 308.450 kuna. Tvrtka će biti izbrisana iz sudskog registra. 

Tvrtka METUS pripojila je tvrtke LAREMA, METUS DIZALA, GVIR SERVIS, LIFT ART, DIZALA HORVAT, MARBO-DIZALA i ZIG SERVIS.

U Sudskom registru potvrđeno je da je Marko Bogdanović imenovan novim direktorom ZAGREBAČKOGA ELEKTRIČNOG TRAMVAJA umjesto Ljube Romčević-Žgele. Bogdanović je najpoznatiji kao menadžer i predsjednik Uprave ĐURE ĐAKOVIĆA. Prošle je godine nepunih pet mjeseci bio direktor u ZM-VIKOMU, a prije toga bio je samo 16 dana član Uprave OMV-INDOILA.

Andrej Pamić, Maja Jurcola, Ivica Jekić i Maroje Ćus ušli su u vlasničku strukturu FILIXA. Tvrtka sada ima devet suvlasnika.

Branimir Kampl više nije direktor SANO-SUVREMENE HRANIDBE ŽIVOTINJA.

Sanja Svilokos postala je nova članica Uprave tvrtke IN2.

Dren Glamuzina opozvan je s mjesta prokurista JOHNSON & JOHNSON S.E.-a.

Nela Škariot više nije članica Uprave tvrtke ABB, u kojoj je bila od svibnja 2021. godine.

Vladimir Koren napustio je vlasničku strukturu INFOARTA. Tvrtka sada ima ukupno 20 suvlasnika.

Tvrtka GLOBALLOGIC promijenila je naziv u GLOBALLOGIC CROATIA nakon što ga je i njezin vlasnik promijenio iz GLOBALLOGIC S.A. u GLOBALLOGIC POLAND. Također, Agnieszka Michalina Augustynów pridružila se Upravi tvrtke, a Anna Radzivilovsky postala je zamjenica predsjednika NO-a. Odboru se pridružio i Rodrigo Andres Cofino, a napustio ga je Richard John Gray.

Ani Pećanić i Krunoslavu Smrkulju dodijeljena je prokura u NOMISU.

Jörg Ertl imenovan je novim članom Uprave RICOSTA CROATIJE umjesto Marjana Dorkina, a Svetlani Vulić i Vanji Šobić dodijeljena je prokura u tvrtki, čime su zamijenile dosadašnju prokuristicu Anicu Dorkinu.

Slavko Vuković imenovan je novim direktorom ODETE umjesto Vere Mikšić.

Ivan Jerkan i Gorana Koprčina postali su suvlasnici MEGRAMA te su zajedno sa suvlasnikom Stipom Jerkanom imenovani članovima Uprave, a četvrti suvlasnik Mladen Jerkan povukao se s direktorske pozicije i preuzeo ulogu prokurista.

21. travanj 2024 11:11