Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasnički manevar Ante Mandića, novi nadzornici u Končarovim tvrtkama, Adacta otišla ad acta…

05. Kolovoz 2020.
Ante Mandić

Ante Mandić formalno je izašao iz suvlasništva u tvrtki INSIG2, koju je osnovao. Sad je jedini vlasnik njegova novoosnovana tvrtka INSIG2 NETHERLANDS.

Ivan Bahun i Ivan Šeparović novi su članovi NO-a KONČAR-ENERGETSKIH TRANSFORMATORA umjesto Darinka Bage i Medeje Lončar. Gordan Kolak novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Bage. 

U KONČAR-KUĆANSKIM APARATIMA novi zamjenik predsjednika NO-a je Vlado Orešković umjesto Marine Kralj Miliše, a novi član je i Miki Huljić umjesto Ivana Tomšića.

Tvrtka ADACTA promijenila je naziv u BE-TERNA ADRIATIC, u skladu s promjenom naziva matične kompanije u Ljubljani. To je pak posljedica preuzimanja ADACTE od strane grupe BE-TERNA, iza čega je stajao njemački financijski fond DEUTSCHE PRIVATE EQUITY. Može se reći da je ADACTA otišla ad acta.

Damir Soldo novi je direktor tvrtke ĐURO ĐAKOVIĆ INDUSTRIJSKA RJEŠENJA umjesto Marija Obradovića, kojem je istekao mandat.

Karon Michelle Cronin nije više u Upravi SUNSAIL ADRIATICA i THE MORNINGSA. Na čelu i čarteraša i klasične turističke agencije ostala su dvojica direktora - Simon Barrie Michael Cross i Oliver Rahim Goodarzi.

Emina Redžić-Đuričić nije više direktorica u tvrtki AUTOTECHNICA FLEET SERVICES iz Zagreba. U Upravi su ostala još tri direktora.

Marin Brbić podnio je ostavku na poziciju predsjednika Uprave HNK-a HAJDUK SPLIT, a Krešimir Krolo nije više član NO-a.

Leszek Zbigniew Wącirz novi je član Uprave tvrtke NESTLÉ ADRIATIC umjesto Yane Mikhaylove.

Torsten Hagen Jørgensen novi je predsjednik NO-a MERCURY PROCESSING SERVICES INTERNATIONALA umjesto Roberta Nikolausa Hoffmanna, Jørgen Janus Roijer njegov je zamjenik umjesto Matthiasa Siekmanna, a Søren Israelsen ušao je u NO umjesto Carstena Höltkemeyera.

James Ross Mcalpine Mctaggart novi je predsjednik NO-a tvrtke SCOTT BADER umjesto Jean-Marca Sergea Baina, a novi je član NO-a i Kevin Roger Kenneth Matthews umjesto Jean-Claudea Pierrea.

Gábor Tamás novi je direktor u tvrtki BRAVOSTORE iz Zagreba umjesto Gabora Nagyja. Tvrtka stoji iza portala Extreme Digital za online prodaju prvenstveno tehničkih proizvoda.

Željko Martinović ušao je u vlasničku strukturu tvrtke MARINEX&CO i postao partner direktora Josipa Vidovića.

Mijo Habulinec novi je suvlasnik ELMECH SINTERMAKA uz Kosovku Horvat. Do ožujka je s njom vlasništvo dijelio Danko Crnčević. U studenome prošle godine Fina je predložila pokretanje stečajnog postupka zbog blokade računa od 554 tisuće kuna. Tvrtka je prošle godine iskazala minus od 1,92 milijuna kuna. Prvo ročište zakazano je za 15. rujna.

Patrik Klarić nije više suvlasnik ING-JETA iz Zagreba. Umjesto njega, uz Branislava Brizara (odnosno njegov ING-GRAD) novi suvlasnici su Juraj Lovrenčić, Lana Lovrenčić Butković, Marta Bošnjak i Zvonimir Brizar

U Sudskom registru prošlog je tjedna objavljeno da je na čelu VODOVODA iz Makarske Ivica Nuić još u veljači zamijenio Šimuna Borića. Ante Ćapin nije više član NO-a.

THYSSENKRUPP DIZALA pripojena su tvrtki THYSSENKRUPP ELEVATOR EASTERN EUROPE GmbH, sa sjedištem u Austriji.

23. travanj 2024 11:43