Lider invest
StoryEditor

Lider Invest: Najbolje proizvodne investicije nagrađujemo 6. lipnja u Zagrebu

10. Svibanj 2024.
Lider Investicijska konferencija 2023.foto Ratko Mavar
Svečanu dodjela nagrada Lider invest održat će se 6. lipnja u sklopu 2. dana Financijsko-investicijskog foruma

Svečana dodjela nagrada Lider Invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj održat će se 6. lipnja 2024. u sklopu 2. dana Liderovog Financijsko-investicijskog foruma u hotelu Westin u Zagrebu.

Na dodijeli ćemo doznati koje su tvrtke ove godine osvojile najprestižnije nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Osim najboljih investicija u te tri kategorije dodijelit će se i priznanja za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu, investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju te posebno priznanje ‘Slavko Krajcar‘ za tehnološke inovacije. Osim toga, očekuje se dodjela priznanja za kontinuirana ulaganja, za konkurentnost kao i za poticanje regionalnog razvoja.

Projekt Lider Invest je nastao 2016. godine kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Ove godine, najbolje će izabrati stručni odbor na čelu s dr. sc. Mladenom Vedrišem (Visoko učilište Effectus), doc. dr. sc. Tomislavom Radošem (HGK), Mladenom Fogecom (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenkom Lucićem (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), prof. dr. sc. Marijanom Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Bojanom Jerbićem (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Borisom Teškim (Instar) i Miodragom Šajatovićem (Lider media).

Kao i lani, u izboru će se voditi kriterijima koji se odnose na udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta kao i suvremenost tehnologije.

Ovogodišnji invest roadshow krenuo je 18. travnja iz Karlovca a nastavlja se u Osijeku 16. svibnja, a sve je to priprema za konačnu svečanost 6. lipnja kada ćemo nagraditi najbolje.

Partneri ovogodišnjeg projekta su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska gospodarska komora.

Financijsko-investicijski forum će se održati 5. i 6. lipnja u hotelu Westin u Zagrebu, a prijavite se možete putem ove poveznice.

20. svibanj 2024 11:51