Lider invest
StoryEditor

Sastao se žiri Lider Investa kako bi izabrali najbolje proizvodne investicije

25. Svibanj 2024.
Žiri Lider invest: Bojan Jerbić, Marija Ivanov, Zdenko Lucić, Boris Teški i Miodrag Šajatović
Stručni odbor Lider Investa okupio se kako bi članovi izabrali najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj u 2024. godini

Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. poseban projekt LIDER INVEST, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost.

Stvaranje pozitivnog ozračja kroz ovaj projekt traje već osam godina a obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma nastojimo poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.

U sklopu manifestacije LIDER INVEST dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. 

Za izbor najboljih od najboljih zaduženi su članovi Stručnog odbora u sastavu dr. sc. Mladen Vedriš (predsjednik žirija), izvanredni profesor na Visokom učilištu Effectus, dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i održivi razvoj, Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Marijana Ivanov, financijska stručnjakinja i redovita profesorica na Katedri za financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, akademik Boris Jerbić, redoviti profesor na Katedri za autonomne sustave i računalnu inteligenciju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i voditelj CRTA-e – Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije, Boris Teški, analitičar, konzultant i vlasnik tvrtke Instar koja pruža usluge poslovnog i financijskog savjetovanja na projektima investiranja, strateškog razvoja kompanija, spajanja i akvizicija i restrukturiranja, Mladen Fogec, član Upravnog odbora Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj i Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Tijekom godine održana su dva mini investicijska foruma u Karlovcu i Osijeku, a Svečana dodjela nagrada održat će u sklopu Liderova Financijsko-investicijskog foruma 6. lipnja 2024. u hotelu Westin u Zagrebu.

Biti će dodijeljene nagrade u kategorijama:

- 100% Lider invest velika investicija (veća od 19.9 milijuna eura)

- 100% Lider invest srednja investicija (između 1.3 milijuna eura i 19.9 milijuna eura)

- 100% Lider invest mala investicija (manja od 1.3 milijuna eura)

Priznanja za poseban doprinos:

- Export Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela izvozu

- Employee Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela zapošljavanju

- Eco Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju, kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

Posebna priznanje ‘‘Slavko Krajcar‘‘ za tehnološke inovacije

Posebno priznanje za poticanje regionalnog razvoja

Posebno priznanje za konkurentnost

Posebno priznanje za kontinuirano ulaganje

Posebno priznanje za energetsku učinkovitost

Posebno priznanje za zaštitu okoliša i održivi razvoj

 

Više o projektu doznajte na službenoj stranici.

21. lipanj 2024 08:44